REPERCUSSIONS
Política 01/02/2013

"Rajoy acusat de tenir ingressos secrets": la repercussió a la premsa internacional dels papers de Bárcenas

"Els papers diuen que el primer ministre espanyol va rebre presumptament 250.000 euros que no va declarar a Hisenda", explica el britànic 'The Guardian'

Ara
2 min
La notícia a 'Los Angeles Times'

BarcelonaEls papers secrets de l'extresorer del PP Luis Bárcenas han tingut un ampli ressò a la premsa internacional

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

'Wall Street Journal'

"Fontrodona assegura que les acusacions publicades per El País contra Mariano Rajoy no més tenen un precedent recent en la història d'Espanya: l'onada d'escàndols de corrupció de mitjans dels 90 que van desgastar el primer ministre Felipe González"

'International Herald Tribune' / 'The New York Times'

"Just quan semblava que els problemes financers d'Espanya s'apaivagaven, el Primer Ministre, Mariano Rajoy, s'ha vist envoltat per un creixent escàndol decorrupció que implica pagaments als líders del Partit Popular".

BBC

"Fins al 2007, als partits polítics espanyols se'ls permetia rebre donacions anònimes, sempre que els líders de les formacions detallessin els ingressos en la seva declaració de la renda. Tot i això, les acusacions augmenten els interrogants sobre l'ètica del PP durant el període del boom de la construcció a Espanya, quan els polítics van concedir un gran nombre de contractes"

'Financial Times'

"Les acusacions arriben en un moment en què la confiança en la cúpula política d'Espanya ha arribat al seu punt més baix de tots els temps, amb l'evidència del creixent rebuig popular a una sèrie de casos de corrupció d'alt perfil, com el cas d'Iñaki Urdangarin, gendre del rei Joan Carles, que està acusat de malversació de milions d'euros a través d'organitzacions benèfiques", diu el 'Financial Times' en un article titulat 'Rajoy, involucrat en un escàndol de corrupció".

'The Guardian'

"El govern del primer ministre espanyol, Marianano Rajoy, ha estat sacsejat per un gran escàndol de corrupció, després de la publicació de dijous de documents que presumptament demostren que va rebre 250.000 euros, que va amagar a les autoritats fiscals".

'Der Spiegel'

"Els poderosos han reaccionat com reaccionen quan es troben en una situació compromesa. L'expresident del Govern José María Aznar ha donat instruccions als seus advocats per demandar el diari 'El País'. L'actual primer ministre Mariano Rajoy, conservador com Aznar, ha amenaçat de demandar tothom qui acusi el Partit Popular (PP)"

'Le Monde'

"El president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, ha negat aquest dijous haver rebut finançament il·legal secret per part del partit després de la publicació al diari 'El País' dels comptes secrets sobre el tema que apunten tant al president com a d'altres responsables del Partit Popular (PP)"

'Los Angeles Times'

"En les últimes setmanes els escándols de corrupció han afectat els dos principals partitis i també la família reial. Però els registres publicats dijous, si són autèntics, seran la primera prova contra Rajoy".

'Clarín'

"Una altra 'bomba' informativa, d'aquestes que sacsegen la política espanyola fins als seus fonaments".

stats