Política 10/07/2018

El president del TS demana al govern espanyol que asseguri "la integritat" de l'Estat per la demanda contra Llarena

Lesmes considera que les decisions dels tribunals belgues "són una incògnita"

Núria Martínez
1 min
Lesmes fuerza con su doble voto el 'no' a que  el juez De Prada acuda a la vista breve de Gürtel

MadridEl president del Tribunal Suprem i del Consell General del Poder Judicial, Carlos Lesmes, ha escrit una carta als titulars dels ministeris de Justícia i d'Afers Exteriors sol·licitant-los que portin a terme "les actuacions corresponents per a assegurar la integritat de l'acció de l'Estat" per la demanda presentada contra el magistrat Pablo Llarena a Bèlgica. La demanda la van presentar Carles Puigdemont i tots els consellers a l'estranger.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Lesmes considera "absolutament necessari i imprescindible que es duguin a terme les actuacions corresponents per assegurar la integritat de l'acció de l'Estat i del magistrat afectat, i específicament les que siguin procedents davant la jurisdicció i les institucions que corresponguin del Regne de Bèlgica". A més, considera que cal actuar perquè les decisions del tribunal belga "són una incògnita".

Per això, sol·licita al ministre d'Afers Exteriors espanyol que, "d'acord amb la pràctica processal belga", requereixi al ministeri d'Afers Exteriors de Bèlgica "perquè Bèlgica comparegui davant del tribunal belga, en representació de l'estat belga però en defensa de la immunitat de jurisdicció d'Espanya i del jutge del Tribunal Suprem demandat".

Segons apunta a la carta, ja ha parlat per telèfon amb la ministra de Justícia, Dolores Delgado, i el ministre d'Exteriors, Josep Borrell.

stats