Política 04/12/2018

El líder de Vox a Melilla: "El mur no és tangible o palpable, és una espècie de metàfora"

Els presidents de Ceuta i Melilla rebutgen la construcció del mur a la frontera que planteja Vox

Ara
2 min
El president de Melilla, Juan José Imbroda, amb el president espanyol, Pedro Sánchez, després de la reunió.

BarcelonaEncara que Vox hagi insistit en campanya electoral en la construcció d'un "mur infranquejable" a la frontera de Ceuta i Melilla, el coordinador del partit d'extrema dreta a Melilla, Jesús Delgado Aboy, ha assegurat que aquesta mesura "no és una cosa directament tangible o palpable", sinó que "és com una espècia de metàfora".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions als periodistes, Delgado s'ha referit a la mesura com una "metàfora" que s'utilitza per dir que s'elaborarà "alguna cosa a la frontera que sigui eficaç, una frontera en què no passi tothom qui vulgui del Marroc per tenir 2.200 nous aturats a l'any, ja que va en detriment dels altres". També ha assegurat que el seu partit és clar a l'hora de dir que no es "pot tenir una frontera oberta per al que vingui a delinquir o el que vingui a estar tirat al carrer".

La construcció del mur és una de les promeses de Vox, inclosa en el programa electoral de les eleccions d'Andalusia. Aquest és un tuit en què el líder de la formació d'extrema dreta, Santiago Abascal, demana l'aixecament del mur:

El president de Ceuta, Juan Jesús Vivas (PP), i el de Melilla, Juan José Imbroda (PP), han rebutjat la proposta de Vox de construir un mur a les dues ciutats autònomes per frenar la immigració. En una roda de premsa a la Moncloa, després de reunir-se amb el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, han remarcat que l'aixecament d'un mur com el d'Israel no és la solució, sinó reforçar la presència policial a les zones frontereres i, sobretot, mantenir "excel·lents" relacions amb el Marroc.

Els dos líders populars han traslladat a Sánchez les mateixes demandes que feien arribar a l'expresident espanyol Mariano Rajoy. Així, Vivas ha reclamat pal·liar "els dèficits" que percep a la frontera de Ceuta amb el Marroc amb instal·lacions, equips tecnològics i recursos humans.

En la mateixa línia, Vivas també ha defensat que la frontera no només ha de "combatre la pressió de la immigració irregular", sinó que també ha de servir de "palanca per al desenvolupament econòmic" i de "comunicació del país veí". "Sí a la seguretat i no a la incomunicació", ha sentenciat.

stats