Política 25/12/2018

Milers de persones es concentren a les portes de Lledoners per desitjar bon Nadal als presos polítics

Una multitud es concentra per cantar 'Bona nit', una adaptació de la cançó d'Els Pets

Ara
2 min
Els concentrats a Lledoners aquest dia de Nadal

BarcelonaCada nit, plogui o faci vent, fred o calor, en Joan Bona Nit fa sentir la seva veu a Sant Joan de Vilatorrada. Amb un megàfon desitja bona nit als presos polítics, que l'escolten des de l'interior de la presó de Lledoners. Avui, com ha passat en altres ocasions, Oriol Junqueras ha respost també amb un bona nit des de l'interior. Aquesta nit, però, no estava sol sinó que l'acompanyava una multitud que ha col·lapsat els accessos al Centre Penitenciari de Lledoners per passar la nit del dia de Nadal a prop dels presos. També hi ha hagut concentracions a la presó de Puig de les Basses, on hi ha l'exconsellera Dolors Bassa, i a la de Mas d'Enric, on hi ha l'expresidenta del Parlament de Catalunya Carme Forcadell.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Milers de persones s'han concentrat a les portes del centre penitenciari on han passat el Nadal els polítics i líders socials que són en presó preventiva acusats d'haver comès un delicte de rebel·lió contra l'estat espanyol. No és la primera vegada que milers de persones s'arriben fins al pla on hi ha la presó, però aquest dimarts l'ocasió era especial. En primer lloc, per fer arribar als presos l'escalf dels que no han deixat de mobilitzar-se demanant la seva llibertat. En segon lloc, per compartir amb ells, des de la distància, el vespre d'un dia tan especial com el de Nadal. I, finalment, per participar en l'estrena de 'Bona nit', una adaptació de la cançó d'Els Pets feta especialment per a l'ocasió, una ocasió que recollia, a Twitter, el conseller Damià Calvet.

Els concentrats han pogut sentir la veu de Jordi Turull. Ha estat a través del telèfon mòbil de la seva germana, aprofitant la comunicació telefònica setmanal que es permet als presos amb la família. La germana de Turull ha acostat el telèfon a un megàfon i s'ha pogut sentir l'exconseller del govern de Carles Puigdemont agraint el gest als concentrats.

Acabada la cançó, Jordi Sànchez també ha donat les gràcies als concentrats: "Bona nit, amigues i amics. Sentir-vos cantar, la música, se m'endú i m’acosta a vosaltres! Gràcies de fer-nos passar un dia de Nadal tan especial. I una abraçada molt gran als que us heu quedat parats a la carretera", ha dit en una piulada a Twitter.

També l'exvicepresident Junqueras ha donat les gràcies al seu compte de Twitter:

stats