SOCIETAT
Política 27/10/2011

Rebaixen la fiança del principal imputat pel cas Pretòria quan es compleixen dos anys dels escorcolls

El cas s'està desinflant i algunes peces s'han arxivat

Laura Díaz-roig
1 min

BarcelonaL'Audiència Nacional, que instrueix el cas Pretòria, ha rebaixat la fiança del principal imputat, l'exdiputat del PSC Luis Garcia "Luigi", considerat el cap de la trama. Així, la fiança, que fins ara era de mig milió d'euros, ha passat a ser de 250.000 euros, tot i que la defensa ha demanat que se suprimeixi, ja que consideren que ha quedat demostrat que no hi ha risc de fugida i que el cas s'està "desinflant". Si no es pot suprimir, volen que es rebaixi a 150.000 euros, com va passar amb un dels altres imputats, l'exalcalde de Santa Coloma de Gramenet, Bartomeu Muñoz.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Avui es compleixen dos anys de l'operació policial que va destapar una presumpta trama de corrupció que va acabar amb una vintena d'imputats, entre els quals hi ha Muñoz, Luigi i els exalts càrrecs de CiU Macià Alavedra i Lluís Prenafeta, tots ells ja en llibertat. La investigació se centra en les activitats urbanístiques dels ajuntaments de Santa Coloma de Gramenet, Sant Andreu de Llavaneres i Badalona.

Segons les defenses dels acusats, la causa s'està diluint, ja que les investigacions estan demostrant que els processos administratius van ser legals. De fet, algunes peces vinculades ja s'han arxivat, i alguns imputats han demanat l'arxiu de la causa principal.

Alavedra va anar a declarar a l'Audiència Nacional el passat dia 20 d'octubre, una de les últimes diligències que s'han practicat. Tot així, segons fonts judicials, hauria anat a declarar per fets trobats arran de les investigacions del cas, però que són aliens al nucli de la trama.

stats