Política 16/11/2019

Primàries Catalunya acorda presentar-se a les eleccions al Parlament

El partit ja va intentar presentar-se al 10-N però no va reunir prou avals

Acn
1 min
Jordi Graupera, l’impulsor de Barcelona és Capital, la candidatura independen-tista sorgida de Primàries que va quedar fora de l’Ajuntament de Barcelona el 26 de maig.

BarcelonaPrimàries Catalunya ha decidit fer el pas i presentar-se a les eleccions al Parlament. El moviment impulsat per l'ANC a les municipals del 2019 ha celebrat aquest dissabte la seva convenció fundacional al Centre Cívic Pere Quart de Barcelona amb inscripcions obertes a tothom. "La convenció fundacional de Primàries Catalunya aprova convertir-se en un moviment d'àmbit nacional supramunicipal per àmplia majoria", ha confirmat la nova formació política a través del seu compte de Twitter.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Primàries acaba de decidir que ens presentem a les catalanes. Una opció oberta a tothom, independentista i radicalment democràtica, amb llistes obertes i transversalitat ideològica", ha reaccionat ràpidament Jordi Graupera, fins ara la cara més visible de Primàries. La plataforma ja va aprovar presentar-se a les eleccions generals del 10-N, però finalment no va poder fer-ho perquè només va recollir 3.400 avals dels 5.000 necessaris.

Primàries va atribuir el fracàs al "poc marge temporal" que la Junta Electoral Central atorga per recollir els avals i a una "implantació territorial encara en construcció". El portaveu de Primàries Barcelona, Jordi Graupera, va afirmar llavors que Primàries era un moviment municipalista que "s'està transformant en un moviment nacional" i va destacar que es va teixint un "projecte compartit" de cara a les properes eleccions al Parlament.

stats