ESCENARI POSTERIOR AL 9-N
Política 12/11/2014

Procés Constituent també reclama convocar ara eleccions constituents

La formació de Forcades i Oliveres aposta perquè els comicis no siguin només plebiscitaris i, per tant, demana que abordin altres aspectes més enllà de la relació entre Catalunya i Espanya

Ara
2 min

BarcelonaLa jornada del 9-N també ha rebut una valoració molt positiva per part de Procés Constituent, que va fer campanya per la participació i pel sí-sí, opció per la que van optar els seus impulsors, Teresa Forcades i Arcadi Oliveres. En aquest sentit, la formació reclama que l'èxit de la votació "no hauria de ser capitalitzat de forma partidista pel president Mas que, sense dubte, intentarà utilitzar l'èxit de la consulta per remuntar electoralment". En aquest sentit, apunta que "ara s'obre una nova etapa de la política catalana en què caldrà fer nous passos decisius", el següent dels quals haurien de ser unes eleccions constituents "que permetin avançar cap a l'obertura d'un procés de redefinició democràtica de Catalunya". Rebutja, per tant, ajornar els comicis o celebrar unes eleccions plebiscitàries que relegués el debat social darrera el debat sobre independència sí o no.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquest sentit, Procés Constituent recorda que fa temps que treballa "perquè en aquestes eleccions pugui expressar-se un nou bloc polític sobiranista i contrari a les polítiques de retallades i al servei dels poders fàctics (sistema financer, grans empreses, conglomerats mediàtics...) que pugui tenir un rol decisiu en la política catalana". "El què està en joc no és només el model de relació entre Catalunya i Espanya, sinó el model de Catalunya que volem. Omplir de contingut social les aspiracions democràtiques del poble català és la condició per garantir una millora efectiva de la vida quotidiana de la majoria de ciutadans i ciutadanes de Catalunya, així com la condició per mobilitzar activament aquells sectors de la societat catalana que avui encara romanen aliens al procés sobiranista i que aquest 9-N van optar per quedar-se a casa", insisteix la formació, que aposta per "rellançar les mobilitzacions socials contra les retallades, els acomiadament i els desnonaments, i en favor de la justícia social".

En definitiva, Procés Constituent aspira a "crear un ampli bloc que disputi a les forces conservadores el control polític, econòmic i mediàtic de Catalunya".

stats