Política 25/07/2015

Procés Constituent no es presentarà a les eleccions del 27-S

Prèviament havien descartat sumar-se a la candidatura Catalunya Sí que es Pot

Laia Vicens
2 min

BarcelonaProcés Constituent no es presentarà a les eleccions del 27-S. Així ho ha decidit una enorme majoria de l'assemblea extraordinària reunida a Cornellà: 214 vots a favor de no presentar-se, 35 a favor de presentar-se en solitari i 60 d'integrar-se amb la CUP. Eren les tres propostes que hi havia sobre la taula després d'haver refusat la confluència amb Catalunya Sí que es Pot.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La monja benedictina Teresa Forcades, que va postular-se per liderar la confluència amb ICV, EUiA i Podem, sempre ha defensat que si el pacte no era possible, Procés Constituent hauria de concórrer als comicis en solitari, mentre que el cofundador del partit, Arcadi Oliveres, ha apostat per no presentar-s'hi.

En canvi, el sector crític de Constituents per la Ruptura demana acostar-se a la candidatura de la CUP-Crida Constituent. Ahir aquest corrent va demanar per carta que es votés en contra de l'acord amb ICV, EUiA i Podem.

Aquesta votació arriba just després de refusar incorporar-se a la candidatura de l'esquerra alternativa Catalunya Sí que es Pot, formada per ICV, EUiA i Podem, per concórrer a les eleccions del 27-S. Així ho ha decidit el 60,6% dels militants de la formació (220 vots), mentre que el 34,7% (126 persones) han votat a favor d'unir-se a la llista que encapçalarà Lluís Rabell, el president de la Federació de les Associacions de Veïns de Barcelona. Hi ha hagut un vot nul i 16 de blancs, segons ha informat Procés Constituent via Twitter.

Segons membres presents a l'assemblea, Teresa Forcades i Arcadi Oliveres, els fundadors del partit, han defensat el vot contrari a la confluència i han reconegut que ha estat un "fracàs" la voluntat que tenien de teixir una aliança de tota l'esquerra alternativa, des de la CUP fins a Podem.

Aquesta decisió suposa un canvi de rumb en el panorama electoral per al 27-S a només 61 dies de les eleccions. Tot i que Procés Constituent sí que va signar un principi d'acord programàtic amb Podem i els ecosocialistes que plantejava l'obertura d'un procés constituent no supeditat a l'Estat, ha anat donant allargs a entrar definitivament a la coalició per a les eleccions plebiscitàries. Aquesta setmana van posar dues condicions per aliar-se: col·locar independents de pes en llocs de sortida i fer primàries per decidir la llista electoral.

Mentrestant, les maquinàries electorals no s'han aturat: Catalunya Sí que es Pot va tirar pel dret i ja ha presentat Lluís Rabell de candidat, i la CUP comença demà el procés de primàries per escollir el cap de cartell per al 27-S.

stats