POLÍTICA
Política 07/03/2013

La jutge prohibeix difondre la gravació de Sánchez-Camacho a La Camarga

Accepta les mesures cautelars demanades per la líder del PP català

L.díaz-roig
1 min

BarcelonaLa magistrada del jutjat de primera instància 21 de Barcelona ha acceptat les mesures cautelars sol·licitades per la líder del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, i ha prohibit difondre la seva conversa amb l'exparella de Jordi Pujol Ferrusola, María Victoria Álvarez, al restaurant La Camarga.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sánchez-Camacho va interposar una demanda civil contra l'agència de detectius Método 3 per vulneració del seu dret a l'honor pel suposat espionatge i va demanar com a mesura cautelar que no es pugui difondre la conversa.

A la sortida de la vista oral, la setmana passada, la líder del PP va demanar que s'aclareixi la trama d'espionatge, que no només l'afecta a ella, sinó també “altres persones”.

"Els responsables de fer la gravació, però també els que la van vendre i difondre amb intencions polítiques, han d'assumir-ne les conseqüències", va dir la líder del PP, que no va acceptar preguntes.

Via penal

A banda de la demanada civil, Camacho va interposar una denúncia per la via penal. Per aquest cas ja van declarar l'exdirector de Método 3, Francisco Marco, la cap de seguretat, Elisenda Villena, i dos extreballadors de l'agència de detectius –tots en llibertat amb càrrecs després de ser detinguts.

Marco es va desmarcar del cas davant el jutge, assegurant que l'agència no tenia constància oficial de l'encàrrec de gravar Sánchez-Camacho i afirmant que als registres de l'empresa no hi consta aquesta feina. També va insinuar que algú de l'entorn de Camacho podria haver demanat la gravació "com un favor" personal a Villena, perquè ningú altre podia tenir tanta informació sobre els seus plans.

stats