Política 21/06/2019

Prop de 100 autobusos per a la manifestació d'Estrasburg contra el veto a Puigdemont, Junqueras i Comín

Ja no queden vols a aeroports propers a la seu del Parlament Europeu

Xavi Tedó
3 min
Prop de 100 autobusos de l'ANC per anar a la manifestació d'Estrasburg

BarcelonaEstrasburg es tenyirà de groc el 2 de juliol. L’ANC ja ha organitzat prop de vuitanta autobusos per desplaçar-se fins al Parlament Europeu en la sessió constitutiva de la cambra europea per denunciar, com va avançar l'ARA, que Carles Puigdemont, Toni Comín i Oriol Junqueras no puguin exercir d’eurodiputats, vulnerant els seus drets polítics i el de les persones que els han votat. Gairebé de totes les comarques del Principat sortiran autobusos, alguns dels quals faran nit a Estrasburg per aprofitar el llarg desplaçament en una nova mobilització que aplegarà milers d'independentistes al cor d'Europa.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Des de Barcelona ja s’han tancat diferents autobusos, que sortiran de l'Eixample, Gràcia i Sants, però també des des les localitats veïnes de l’Hospitalet de Llobregat, Badalona o Sant Adrià del Besos s’ha habilitat transport per manifestar-se a la ciutat que acull la seu de l’Eurocambra. Sense sortir de l’àrea metropolitana, els manifestants podran sortir alhora de Sabadell, que ja té plens tres autobusos, Terrassa, Mollet del Vallès, Rubí, Martorell o Molins de Rei.

Pels que ho facin des de la Catalunya Central, l’ANC ja ha muntat busos des d’Igualada, Manresa o Vic. Només de la capital d'Osona ja en sortiran tres, tants com des de Mataró. Des de la demarcació de Barcelona, també centenars d'independentistes emprendran el viatge des de Vilafranca del Penedès, Vilanova i la Geltrú, Sant Pere de Ribes, Sant Esteve de Palautordera, Sant Celoni, la Garriga, Cardedeu, Mataró, Pineda de Mar, Premià de Mar o Canet de Mar.

Les comarques tarragonines també s'han mobilitzat, i, més enllà de la capital i de Reus, l’ANC ha organitzat autobusos des de Valls, el Vendrell, Calafell, Salou, Móra la Nova, Móra d'Ebre, Batea, Flix, el Perelló, Deltebre, Tortosa, l'Ametlla de Mar o Sant Carles de la Ràpita. A la demarcació de Girona hi ha diferents punts de partida, a banda de la capital, com ara Olot, Figueres, Banyoles, Palamós, Llançà, Lloret, Blanes, Palafrugell, Sant Feliu de Guíxols, Santa Coloma de Farners, Quart, Vidreres o Ribes de Freser. Des de la demarcació de Lleida, l'ANC ja ha tancat busos des de la capital, Almacelles, Mollerussa, Solsona, la Seu d'Urgell, Ponts, Oliana, la Pobla de Segur o Tàrrega, des d'on en sortiran quatre. També des del País Basc, concretament de Donosti, sortirà un autocar que ha organitzat Sortu.

Vols exhaurits a aeroports propers

Més enllà de la gent que hi pujarà amb l'ANC, molts manifestants ho faran amb vehicle propi per escurçar un trajecte que en autobús té una durada aproximada d'unes quinze hores. Molts altres ho faran amb avió. Tenint present que no hi ha vols directes des de Catalunya a Estrasburg, l'ANC ha organitzat, de moment, un vol xàrter directe i sospesa preparar-ne un altre. I és que ja no queden places per aquelles dates per als aeroports propers com Luxemburg, Stuttgart, Frankfurt, Baden-Baden o Basilea per l’alta demanda.

La primera convocatòria d'aquesta nova mobilització, impulsada per la plataforma Omplim Estrasburg i auspiciada pel Consell per la República i que compta amb el suport dels principals partits i entitats independentistes, serà a les nou del matí per acompanyar els eurodiputats quan entrin al Parlament Europeu. La segona serà a les dotze del migdia, quan es farà un acte al pont de Joseph Bech, a la cantonada amb Rue Lucien Febvre, just davant de l’Eurocambra durant el descans parlamentari. L'objectiu és que les accions de protesta i els parlaments dels organitzadors coincideixin amb el recés de la cambra.

Omplim Estrabsurg denuncia que "unes formalitats internes d'un estat puguin anul·lar la voluntat lliurement i democràticament expressada a les urnes per ciutadans europeus en unes eleccions europees" i avisa que "si el Parlament Europeu reconeix que la llei espanyola és la que pot determinar qui pot ser o no membre del Parlament Europeu, que és la institució que representa tota la ciutadania europea, aquesta Europa no ens representa".

stats