El PSC acusa els comuns de fer campanya per ERC

Granados retreu a Albiach que sembli "l'agent comercial" dels republicans

i
Gerard Pruna
2 min
Salvador Illa, Mertixell Batet i Eva Granados en un míting del PSC.

BarcelonaEl PSC ha carregat aquest diumenge les tintes sobre els comuns. En un acte centrat en Barcelona –on precisament governen els liles en coalició amb els socialistes–, la vicesecretària primera del partit, Eva Granados, ha sigut l'encarregada de disparar contra Pablo Iglesias i Jéssica Albiach, als quals ha acusat de fer campanya per ERC. En castellà, com està sent habitual en aquesta campanya cada cop que els socialistes llancen missatges buscant el vot antisobiranista, Granados ha qüestionat la campanya dels comuns. "Escolto Pablo Iglesias i no sé si fa campanya pels comuns o per ERC", ha opinat la dirigent socialista, que ha burxat en les declaracions d'Iglesias en què comparava la situació de l'expresident Carles Puigdemont –el «vivales», ha dit ella– amb la dels exiliats durant el franquisme. "És una ofensa a la memòria de la lluita antifranquista", ha afirmat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Granados també ha criticat Jéssica Albiach per assumir el discurs d'ERC. "Una cosa és pactar, una altra és directament assumir l'ideari del partit amb què pactes i, una altra encara més diferent, convertir-te en el seu agent comercial", ha subratllat, i ha fet una crida a la gent d'esquerres "no sobiranista" a votar el PSC si vol deixar enrere "els debats identitaris". En la mateixa línia, i furgant en la divisió de l'espai dels comuns, ha elogiat els articles que escriu al seu blog Lluís Rabell, que va ser candidat de Catalunya Sí que Es Pot el 2015 i que forma part del sector de l'òrbita dels comuns més crític amb l'independentisme.

Hores més tard, la candidata dels comuns ha contestat l'al·lusió directa dels socialistes a través d'una piulada a Twitter. Albiach ha preguntat directament a Salvador Illa: "Aquest és el retrobament que vols?".

"El món ens ha deixat d'admirar"

La campanya pel "retrobament" del PSC passa, doncs, per la derrota de l'independentisme, al qual culpen de la "decadència". En un míting ple de crides a "girar full", el candidat socialista, Salvador Illa, ha reclamat que tots aquells que mai han votat socialista o que els van votar en el passat però ja no ho fan que li donin suport si creuen que cal frenar un independentisme que, ha dit, ha portat Catalunya "a tota velocitat cap al precipici". En aquest sentit, Illa ha defensat que alguns "porten tant temps vivint de la política ficció que han desatès la Catalunya real" i han portat el país "a la cua dels rànquings d'excel·lència".

Qui ha debutat avui en la campanya del PSC ha sigut la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, que ha incidit en la idea de Salvador Illa que cal recuperar el prestigi de les institucions i deixar enrere aquests últims anys marcats pel Procés. "Jo no sé si el món ens mira, però tinc clar que ens ha deixat d'admirar", ha afirmat Batet.

stats