Política 24/07/2018

PSC i comuns exigeixen a Aragonès que participi en el Consell de Política Fiscal i Financera

Els socialistes demanaran la compareixença del conseller d'Economia al Parlament

Ot Serra / Mireia Esteve
1 min
Pere Aragonès, secretari d’Economia de la Generalitat, en una imatge d’arxiu.

BarcelonaEl PSC i Catalunya en Comú-Podem han carregat contra el Govern i, especialment, contra el conseller d'Economia, Pere Aragonès, perquè ha decidit no assistir al Consell de Política Fiscal i Financera. Els socialistes, de fet, demanaran la compareixença "urgent" al Parlament d'Aragonès perquè doni explicacions sobre aquesta decisió que va anunciar la setmana passada la portaveu del Govern, Elsa Artadi, en roda de premsa.

La portaveu del grup socialista a la cambra catalana, Eva Granados, ha criticat que l'executiu de Quim Torra "es queixi dels objectius de dèficit, però no vagi a les reunions per negociar-ho". En aquest sentit, Granados ha dit que si la compareixença no es pot fer abans que acabi el període de sessions actual, demanaran que doni explicacions davant la diputació permanent -l'òrgan que regeix l'activitat de la cambra quan no hi ha període de sessions.

Per la seva banda, la portaveu de Catalunya en Comú-Podem, Elisenda Alamany, ha aconsellat al Govern que no deixi "cadires buides" en cap taula de diàleg amb el govern espanyol. Tot i prioritzar les negociacions bilaterals amb l'Estat, Alamany ha considerat que "siguin quins siguin els termes de la negociació", la Generalitat hi ha de ser, també al Consell de Política Fiscal i Financera. "Ara estem pitjor que quan sí que s'hi anava", ha assenyalat Alamany.

stats