POLÍTICA
Política 10/06/2014

El PSC es "compadeix" d'Albert Batlle pel paper que li tocarà al capdavant dels Mossos

El diputat socialista Ferran Pedret veu en Batlle "una evolució ideològica en els darrers temps" del que va ser alt càrrec socialista en acceptar ara un càrrec al govern de CiU. ERC, PPC i ICV-EUiA demanen un canvi en les polítiques als Mossos

Ara/acn
2 min
Albert Batlle, nou director dels Mossos, en una imatge d'arxiu. / ACN

BarcelonaEl diputat del PSC, Ferran Pedret, creu que el nou director general de la Policia, Albert Batlle, ha experimentat "una evolució ideològica en els darrers temps" que l'ha portat a acceptar ara ser alt càrrec del Govern de CiU després d'anys de trajectòria política al PSC. Malgrat tot, ha desitjat "sort i encert" a un "nom històric del socialisme català", de qui els socialistes es "compadeixen" perquè assumeix una situació que no és "òptima" després del pas del dimissionari Manel Prat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Pels socialistes "el nomenament és una bona noticia però arriba tard i malament", sobretot després d'uns moments "tan delicats" a la ciutat de Barcelona, amb el conflicte de Can Vies obert. "No és una situació òptima", ha reblat Pedret.

Canvi de polítiques policials

ERC, PP i ICV-EUiA han demanat que tot plegat es tradueixi en un canvi en les polítiques al cos policial, més enllà dels noms. també els socialistes confien que el nomenament implicarà "inaugurar una nova etapa" i "un canvi d'enfoc" en matèria d'ordre públic.

El president de grup parlamentari de CiU, Jordi Turull, ha desitjat tota mena d'encerts a Batlle i ha reconegut que ocuparà un "lloc molt sensible i delicat". Turull ha subratllat que es necessiten "característiques especials" per exercir aquest càrrec, i escollir Batlle no significa que altres persones de CiU no haguessin estat capaces de fer-ho. Ara bé, ha recordat que a més de confiança, cal també "disponibilitat de la persona", i aquest "no és un càrrec senzill ni fàcil". "El fet que s'ha trigat dues setmanes a nomenar-lo vol dir que no s'ha pres una decisió de qualsevol manera, sinó que s'han volgut valorar totes les opcions", ha indicat.

stats