POLÍTICA
Política 10/06/2014

El Govern nomena l'exalt càrrec socialista Albert Batlle director general dels Mossos

Batlle substitueix Manel Prat, que va dimitir després de diverses polèmiques entorn al seu mandat

M.colomer
1 min

BarcelonaDesprés d'ajornar-ho la setmana passada, el Govern ha nomenat aquest dimarts a l'exalt càrrec del PSC Albert Batlle com a director general dels Mossos d'Esquadra. Batlle, durant anys regidor del PSC a l'Ajuntament de Barcelona, a més d'alt càrrec del govern tripartit, substitueix en el càrrec a Manel Prat, que va dimitir fa dues setmanes després de diverses polèmiques relacionades amb la seva gestió.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El portaveu del Govern, Francesc Homs, ha defensat el perfil "independent" de Batlle, que des del 2003, amb el primer tripartit, i fins el 2011 va ser secretari de serveis penitenciaris del Govern. Llicenciat en dret per la UB, Albert Batlle havia estat regidor del PSC de l'Ajuntament de Barcelona entre els anys 1983 i 2003. Durant el govern tripartit va ser secretari de Serveis Penitenciaris. El 2011 va ser nomenat adjunt a l'Oficina Antifrau de Catalunya.

Manel Prat va dimitir a finals de maig per, segons ell, motius “estrictament personals”. La decisió, però, arribava després de les eleccions europees i precedida per una forta pressió política arran de la mort de l’empresari del cas Raval i, especialment, pels efectes del cas Ester Quintana.

stats