CAP AL 25-N
Política 29/10/2012

El PSC, PP, ICV i C's exigeixen que es retiri la campanya institucional per al 25-N per partidista

Deploren que el Govern hagi inclòs imatges de la manifestació de la Diada per animar a votar. A més de la manifestació, la campanya inclou alguns dels moments més transcendents per a Catalunya dels últims 30 anys

Agències
2 min

BarcelonaEl PSC, el PP, ICV-EUiA Ciutadans han exigit la immediata retirada de la campanya institucional de la Generalitat per animar a votar el 25-N amb dos vídeos que fan referència a la multitudinària manifestació independentista de la Diada. Adverteixen que portaran el cas davant la Junta Electoral de Barcelona si no es retira l'espot de forma immediata. En aquests anuncis, que recullen alguns dels moments àlgids dels últims 32 anys de la història de Catalunya, "Mas comença a saltar-se la llei", a criteri del secretari d'organització del PSC, Daniel Fernández: "Amb la campanya antiinstitucional per al 25-N Mas comença a saltar-se la llei", ha assegurat Fernández al seu Twitter.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Després de veure la campanya antiinstitucional del Govern dels millors... tenim dret a vot els que no vam anar a la manifestació de l'11-S?", ha ironitzat Fernández. Per Fernández, la campanya "posa les institucions al servei d'un partit" cosa que "ataca la democràcia d'aquest país". Des del PP a Catalunya, el seu secretari general, Jordi Cornet, l'ha titllat de "deliberadament partidista". El cap de campanya d'ICV-EUiA, Marc Rius, ha carregat contra CiU per "confondre un cop més" el Govern amb CiU i el país.

Per la seva banda, el portaveu de Ciutadans, Jordi Cañas, ha declarat en un comunicat que "les imatges de la manifestació de l'11-S al vídeo són una clara instrumentalització en favor del projecte separatista de CiU". Segons Cañas, el vídeo "pretén confondre voluntàriament la Diada amb la manifestació organitzada per l'Assemblea Nacional Catalana amb el suport i impuls de CiU" i alhora "encoratjar el vot d'una part de Catalunya sense tenir en compte l'altra part, que és la majoria i que està per la convivència i la unió" amb Espanya.

stats