ABDICACIÓ DEL REI
Política 13/06/2014

El PSC del Camp de Tarragona aprova una resolució a favor de la República

El text defensa que "un partit socialista, d'esquerres i progressista no pot de cap manera donar suport a una institució antidemocràtica, discriminatòria, anacrònica i absurda" com la monarquia

Efe
1 min
Josep Fèlix Ballesteros, aquest dijous / ACN

TarragonaEl Consell de la Federació del PSC del Camp de Tarragona va aprovar dijous a la nit una resolució a favor de la República que qualifica la monarquia d'"antidemocràtica i anacrònica" presentada per les Joventuts Socialistes de Catalunya, segons informa aquesta formació.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La resolució reclama que el PSC i el PSOE defensin "l'arribada de la República en els seus programes polítics, electorals i en les cambres legislatives amb la seva activitat política".

Per això, demanda "que s'iniciïn els mecanismes i processos necessaris per realitzar un referèndum consultiu" i que el partit lideri "un canvi constitucional per a la consecució de la república".

Respecte a la monarquia, la resolució aprovada assenyala que "un partit socialista, d'esquerres i progressista no pot de cap manera donar suport a una institució antidemocràtica, discriminatòria, anacrònica i absurda".

La militància socialista, sosté la resolució, reclama un procés constituent per definir un nou model d'Estat i un nou model social, fiscal i territorial.

stats