Política 27/06/2017

L'oposició afirma que era previsible que el concurs de les urnes acabés desert

El PSC hi veu una "excusa" perquè la Generalitat acabi renunciant al referèndum, el PP ja comptava que cap empresa estaria disposada a fer les urnes i Cs prefereix no comentar un "bunyol més" de la Generalitat

Aleix Moldes
2 min
La portaveu parlamentària del PSC, Eva Granados, en roda de premsa

BarcelonaEl concurs de l'acord marc per escollir les empreses que es podrien fer càrrec de les urnes del referèndum ha quedat desert, una decisió que el PSC considera una "excusa" del Govern per anar allunyant-se d'un referèndum "que sap que és il·legal i que no podrà fer". La portaveu parlamentària dels socialistes, Eva Granados, ha opinat en roda de premsa que l'executiu ja sap que el Consell de Garanties Estatutàries va advertir de la inconstitucionalitat del referèndum i està convençuda que ara busquen qualsevol excusa per no haver d'evidenciar "que no poden tirar endavant un referèndum unilateral".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Des del PP, el portaveu parlamentari, Alejandro Fernández, ha afirmat que el resultat del concurs era "previsible". Els populars tenien la certesa que cap empresa optaria a fer les urnes d'un referèndum "il·legal". Cs tampoc n'esperava gaire, de la licitació de les urnes. El seu portaveu al Parlament, Fernando de Páramo, ha preferit no fer valoracions "d'un bunyol més" de la Generalitat. De Páramo ha reclamat, de nou, unes eleccions al Parlament per fer canviar les prioritats del Govern i ha tornat a lamentar que l'executiu tingui previst destinar recursos públics a una consulta "il·legal" i no els faci servir per als barracons i les llistes d'espera.

Tant el PP com Cs han lamentat que el Govern sembli preparar-se per a un "9-N bis". De Páramo s'ha mostrat "preocupat" per "l'obsessió" de la Generalitat i Fernández ha subratllat que la consulta que prepara l'executiu "no tindrà garanties", una opinió amb la qual ha coincidit la portaveu socialista, que ha subratllat que el Govern, a més del problema de les urnes, "no tindrà ni cens ni junta electoral".

stats