Política 18/06/2015

CiU i PSC pacten a la Diputació de Tarragona i Josep Poblet en tornarà a ser el president

Aquest dijous a la tarda anunciaran en una roda de premsa els detalls d'un acord que ha molestat ERC, amb qui també negociava CiU però que vetava Poblet pel fet d'estar imputat pel cas Innova

Ara
1 min
Josep Poblet, intervenint en l'acte de la seva proclamació com a candidat / ACN

BarcelonaCiU i PSC governaran la Diputació de Tarragona. Així ho anunciaran en una roda de premsa el president en funcions de la Diputació i del grup de CiU, Josep Poblet, i el president dels socialistes i alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, segons avança Reusdigital. El pacte és tant per investir el president de l'ens supramunicipal, que tornarà a ser l'alcalde de Vila-seca, Josep Poblet, com per la formació de govern, que estarà format pels 17 diputats de CiU (11) i PSC (6), suficients per governar sense cap altre partit més. Aquest mandat CiU ha governat amb majoria absoluta.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Poblet està imputat per presumptes delictes de prevaricació, malversació de cabals públics, omissió de perseguir delictes, blanqueig de capitals i falsedat documental, en una peça del cas Innova.

Aquest acord hauria de garantir l'estabilitat d'alguns projectes claus per a les comarques tarragonines, com els Jocs del Mediterrani 2017, el Barcelona World o el Ferrari Land. Així, queden a l'oposició els set diputats d'ERC, i els diputats de la CUP, Ciutadans i PP, cadascun amb un representant.

Es dóna el cas que CiU i ERC estaven negociant en paral·lel també la conformació dels governs de les quatre diputacions, inclòs el de Tarragona. Fonts dels republicans admetien a l'ARA aquest dijous la seva sorpresa i enuig davant la notícia de l'acord entre la federació i els socialistes, la qual encara no havia estat notificada a la cúpula d'ERC, que l'ha conegut pels mitjans. El partit d'Oriol Junqueras admet que, durant les negociacions, havia vetat que Josep Poblet fos reelegit president de la diputació de Tarragona pel fet d'estar imputat, motiu pel qual atribueix que CiU hagi anat a buscar un altre soci per a l'acord.

stats