Política 27/05/2019

El PSC i ERC empaten a la Diputació de Barcelona

ERC guanya "clarament" en 19 dels 40 consells comarcals

Ara
2 min
El PSC i ERC empaten a la Diputació de Barcelona

BarcelonaAmb pràcticament el 100% dels vots escrutats de les eleccions municipals a la demarcació de Barcelona, ERC i el PSC quedarien empatats a la Diputació amb 16 diputats d'un total de 51. Els segueixen, a molta distància, JxCat amb 7 diputats, els comuns amb 5, Cs amb 4 i el PP amb 2. El partit que va crear Jordi Ballart després d'estripar el carnet del PSC, Tot per Terrassa, entra a la Diputació amb un representant.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La caiguda més important l'ha patit JxCat, que s'ha quedat amb la meitat dels 14 escons que tenia l'antiga CiU i deixa de ser la primera força de l'ens per passar a ser la tercera, per darrere dels socialistes, que fa quatre anys van obtenir 10 diputats, i dels republicans, que en tenien 11. Un dels altres partits que també ha perdut representació és En Comú Podem, que tot i seguir sent la quarta força ha baixat dos escons.

Al partit judicial de Barcelona, el PSC, ERC i ECG obtenen 4 diputats, mentre que JxCat, el PP i Cs en sumen 2. Al de l’Hospitalet de Llobregat ha guanyat el PSC amb 3 diputats, mentre que ECG, Cs i ERC en tenen 1. Al partit judicial de Sabadell, el PSC obté 2 diputats, mentre que ERC i Cs es queden amb 1. D’altra banda, a Terrassa els quatre diputats se’ls reparteixen el PSC, JxCat, ERC i TxT. Granollers i Sant Feliu de Llobregat tindran 2 diputats del PSC i 1 d’ERC.

A Mataró, ERC obté 2 diputats i el PSC 1. A Manresa, a Arenys de Mar i a Vic es reparteixen els diputats JxCat i ERC. Pel que fa als partits judicials amb diputats únics, ERC obté els de Berga i Igualada, JxCat el de Vilafranca del Penedès i el PSC el de Vilanova i la Geltrú.

ERC guanya "clarament" en 19 dels 40 consells comarcals

ERC guanya "clarament" en 19 dels 40 consells comarcals de Catalunya i se situa com a primera força en vots i nombre de consellers, segons ha anunciat el conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Alfred Bosch. El conseller, també encarregat dels processos electorals, ha detallat que ERC ha guanyat en 12 consells comarcals més que el 2015, tenint en compte que ara en tenia 7.

En segona posició hi ha JxCat, que perd 13 consells comarcals perquè en aquestes eleccions municipals només ha sigut la força més votada en 16. Per la seva banda, el PSC guanya en 5 i millora els 4 que havia aconseguit fa quatre anys. En total hi ha 1.028 consellers en els 40 consells comarcals. Per primera vegada no s'ha constituït el Consell Comarcal del Barcelonès, que s'ha dissolt per llei.

stats