Política 29/06/2012

Caamaño defensa el dret a la unió enfront del dret a decidir

L'exministre de Justícia aposta per un federalisme "des de la lleialtat a la unió" que posi fi a les reivindicacions autonòmiques

Pere Martí
1 min

BarcelonaL'exministre de Justícia, Francisco Caamaño, ha constatat la "fatiga" que hi ha a Espanya sobre el debat de l'autogovern i ha defensat la necessitat de posar-hi fi amb un model federal que es basi "en la lleialtat a la unió". Tot i ser presentat com "el policia bo de la negociació de l'Estatut", l'exministre ha fet un discurs molt crític amb el nacionalisme i ha defensat que tant democràtic és defensar el dret a decidir per marxar com el discurs unionista. "No reconèixer el dret a decidir no és antidemocràtic", ha afirmat, a més de posar en dubte que existeixi.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La seva intervenció a les Jornades de la Fundació Campalans sobre autogovern ha provocat el rebuig de molts dels presents. Entre ells, la diputada del PSC Rocío Martínez-Sampere, que li ha preguntat què passa quan la unitat no respecta la diversitat. Caamaño ha respost que la "unió no és discutible", i ha posat com a exemple Alemanya, un estat uninacional. Davant les crítiques ha matisat que no està en contra del dret a decidir, però ha advertit que té "trampes". També li ha replicat l'exconseller Josep Maria Vallès, que s'ha definit com a federalista "fatigat". Ha assegurat que els arguments de Caamaño "ens empenyen a reclamar l'exercici del dret a decidir".

stats