Política 04/05/2012

La policia espanyola reté un autocar del PSC que tornava del míting final d'Hollande a Tolosa

Els agents han entrat al vehicle aquesta matinada i han identificat un per un els passatgers, entre els quals hi havia els diputats al Parlament Jaume Collboni i Laia Bonet

Pere Martí
1 min
El líder del PSC, Pere Navarro, al míting d'Hollande.

La JonqueraLa policia espanyola ha retingut aquesta matinada al peatge de la Jonquera un autocar del PSC que tornava del míting final que va celebrar ahir a la tarda el candidat socialista a la presidència francesa, François Hollande, a Tolosa de Llenguadoc. Poc després de les 12 de la nit, l'autocar s'ha trobat amb un macrocontrol de la policia espanyola, organitzat amb l'excusa de localitzar "radicals" que vulguin rebentar la cimera del BCE. Tot i que la cimera va acabar ahir, la suspensió del tractat de Schengen és vigent fins demà.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els agents han fet aturar el vehicle al voral de l'autopista, malgrat que anava identificat amb cartells ben visibles del candidat Hollande, i han obligat el conductor a obrir les portes i el maleter. Mentre uns agents registraven el maleter en busca de material sospitós, dos més han pujat a l'autocar per demanar el document d'identitat als militants del PSC i a la premsa que acompanyava la comitiva. Entre els passatgers hi havia els diputats Jaume Collboni i Laia Bonet, que no s'han identificat com a tals, tot i que aquesta última ha preferit ensenyar-los el passaport. L'agent que anava identificant els passatgers duia una visible bandera espanyola a la culata de la pistola. Un cop feta la inspecció, els agents han baixat de l'autocar i la comitiva socialista, lleugerament sorpresa, ha pogut seguir el seu camí de retorn a Barcelona, sense més incidències, on ha arribat passades les dues de la matinada.

stats