Política 31/08/2015

PSC, PP, ICV i Ciutadans volen que Mas s'expliqui al Parlament sobre les finances de CDC

Unió podria tenir un paper clau a l'hora de forçar que el president parli dels escorcolls de la Guàrdia Civil al partit

Agències
2 min
El president de la Generalitat, Artur Mas, durant la seva compareixença al Parlament / JORDI BEDMAR

BarcelonaPSC, ICV-EUiA, PP i Ciutadans han registrat al Parlament una sol·licitud d'ampliació de l'ordre del dia de la diputació permanent de dimecres que ve dia 2 perquè el president català, Artur Mas, doni explicacions sobre l'escorcoll policial a la seu de CDC i de la seva Fundació CatDem. La Guàrdia Civil va escorcollar la setmana passada a Barcelona un despatx de la seu central de CDC, la seva Fundació Catdem i quatre ajuntaments catalans per mandat del jutjat número 1 del Vendrell (Baix Penedès), que instrueix un cas de presumpta corrupció per pagaments de comissions del 3% de la constructora Teyco al partit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

És per això que socialistes i ecosocialistes, després d'acordar-ho divendres passat, han registrat avui al Parlament una sol·licitud perquè s'"alteri" l'ordre del dia de la reunió de la diputació permanent del Parlament d'aquest dimecres. Mas té previst acudir aquell dimecres a la cambra catalana per explicar els motius de la convocatòria electoral del 27-S, però socialistes i ecosocialistes pretenen que es canviï l'ordre del dia perquè la compareixença del president tracti també sobre el finançament de CDC i els escorcolls en la seva seu i la de la seva Fundació.

Segons el text registrat, a què ha tingut accés Efe, PSC i ICV "sol·liciten una alteració de l'ordre del dia", de manera que "s'incorpori un nou punt", que seria la "compareixença del president per conèixer el capteniment del Govern en relació amb les últimes actuacions judicials i policials relacionades amb el possible finançament irregular de CDC i la seva Fundació".

PP i Ciutadans també es van mostrar partidaris de realitzar aquesta petició; per registrar-la es necessiten almenys dos grups parlamentaris, cosa que faran en les pròximes hores. D'aquesta forma, dimecres que ve seran sotmeses a votació a l'inici de la diputació permanent les peticions de modificació de l'ordre del dia.

Una votació en la qual Unió podria jugar un paper clau, ja que ERC i CDC no sumarien majoria per si sols i només sumen 11 dels 23 diputats d'aquest òrgan, que substitueix el ple del Parlament entre períodes de sessions.

stats