Política 02/03/2015

El PSC celebra que ICV “retorni” als posicionaments federals

Els socialistes esperen "poc" de la compareixença dels tres germans Pujol Ferrusola

Sara González
1 min

BarcelonaLa portaveu del PSC, Esther Niubó, ha celebrat que ICV hagi "retornat", després de la convenció d'aquest cap de setmana, als posicionaments federalistes. Els socialistes consideren que el partit que lidera Joan Herrera ha abandonat ja el procés sobiranista per "reconèixer el que els socialistes" fa temps que defensen: "Que no hi ha solucions unilaterals i que cal negociar amb Espanya".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons el PSC, queda demostrat així que "les tesis independentistes" dins d'ICV són "minoritàries". De fet, després "del cop" del Consell de Garanties Estatutàries a les estructures d'estat que havien pactat CiU i ERC, els socialistes consideren que el full de ruta sobiranista és ja "paper mullat" i que, per tant, les eleccions del 27 de setembre no seran plebiscitàries. És per això que el PSC intenta ara concentrar-se en les municipals. El secretari de Política Municipal, Antoni Fogué, ha anunciat que en la convenció municipal del 14 de març el partit presentarà un manifest de compromís dels càrrecs del partit amb la "construcció de Catalunya des dels ajuntaments" i que pivotarà en mesures per resoldre les necessitats de les persones, la creació d'ocupació i la transparència i el bon govern.

Esperen "poc" dels Pujol

Sobre la compareixença de tres dels fills de Pujol aquesta tarda a la comissió sobre frau fiscal, Niubó ha assegurat que "n'esperen poc", sobretot a jutjar pel resultat de les explicacions que van donar la setmana passada l'expresident Jordi Pujol, la seva dona i el seu fill gran i que, a ulls dels socialistes, no van ajudar a "esvair la mínima ombra de dubte".

stats