Política 19/09/2012

El PSC retreu a Mas i les diputacions que hagin "oblidat" pactar el conveni amb l'oposició

Bustos creu que és "imperdonable" i considera que si l'acord "simbòlic" presentat només és per pressionar Rajoy a la reunió, el president "s'ha equivocat"

Acn
2 min
El secretari de Política Municipal del PSC, Manuel Bustos

BarcelonaEl secretari de Política Municipal del PSC i membre de l'executiva dels socialistes catalans, Manuel Bustos, s'ha fet acompanyar aquest dimecres per representants del seu partit a les quatre diputacions catalanes per mostrar el seu malestar amb l amanera com s'ha signat el conveni entre els ens supramunicipals i l'Agència Tributària de Catalunya. Bustos ha denunciat que el president, Artur Mas, i les diputacions han comés un "oblit imperdonable" en no haver "consultat" el PSC i haver "negociat", així, amb l'oposició als quatre ens el conveni presentat aquest dimecres al matí. "Com és possible que si fa tant temps que s'hi treballava, nosaltres no n'hem tingut cap notícia fins ara?, s'ha queixat. "No estem en contra del conveni", ha dit Manuel Bustos, i ha matisat que les formes i la desinformació han provocat que el PSC hagi decidit abstenir-se en les quatre diputacions quan el conveni s'ha portat a votació. I és que als socialistes no els ha agradat no haver estat informats i que el conveni, a més, tampoc s'hagi consultat als municipis.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquest sentit, Bustos ha destacat que al PSC el "preocupa" que els municipis que han "confiat" fins ara la gestió dels seus impostos a les diputacions, ara veuen com "sense preguntar-los què els sembla" aquesta recaptació dels tributs se cedeix a "un altre organisme". "El conveni era entre l'ajuntament i la diputació. En cap cas aquests convenis obren la porta que es pugui traslladar la gestió a un altre organisme", ha denunciat.

És per això que Bustos ha reunit Rafael Roig (portaveu d'Economia i Hisenda a la Diputació de Barcelona), Miquel Aguilà (portaveu socialista a la Diputació de Lleida), Pere Albó (representant socialista a la comissió d'Economia i Hisenda de la Diputació de Girona) i Josep Masdeu (portaveu socialista a la Diputació de Tarragona) per redactar plegats una carta als presidents dels quatre ens supramunicipals i demanar informació i una reunió urgent per abordar la qüestió. "Demanem el diàleg necessari", ha dit Bustos.

El socialista, a més, ha criticat que si el conveni presentat aquest dimecres al matí és "només simbòlic" i es fa amb l'única intenció de pressionar de cara a la reunió entre Artur Mas i Mariano Rajoy, el president català "s'equivoca". "Si és només per a això, no calia generar desconfiança i desconeixement", ha dit, i ha conclòs que es tracta d'"un conveni molt de titulars, però estem en temps de rigor i de confiança".

stats