Política 21/03/2014

Els crítics del PSC desafien Navarro: "Som diputats i exercirem de diputats, no estarem ni amputats ni callats"

Reivindiquen la reconstrucció de l'espai socialista "dins o fora" del PSC i carreguen contra la direcció de Navarro

Sara González
2 min
La cúpula del PSC ha relegat aquesta setmana els tres diputats díscols, Núria Ventura, Marina Geli i Joan Ignasi Elena, a l'última fila de l'hemicicle del Parlament.

BarcelonaEls tres diputats crítics del PSC consideren ja "insostenible" la seva situació d'arraconament al Parlament per haver defensat la consulta i diuen prou. En un acte on tots els sectors crítics amb la gestió de Pere Navarro han exhibit unitat, Joan Ignasi Elena, Marina Geli i Núria Ventura han deixat clar que no claudicaran a les exigències de la direcció del partit i que no tenen intenció de deixar l'escó. "Som diputats i exercirem de diputats, no estarem ni amputats ni callats", ha avisat Elena.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'assemblea dels crítics ha aplegat prop de 500 persones i han assistit, a més dels tres diputats, destacats dirigents com els exconsellers Montserrat Tura i Antoni Castells; els candidats a les primàries del PSC de Barcelona Laia Bonet i Jordi Martí; l'alcalde de Lleida, Àngel Ros; l'eurodiputat i exlíder del PSC Raimon Obiols; els dirigents d'Avancem Jordi del Rio i Fabian Mohedano i l'exdiputat Toni Comín.

L'assemblea dels crítics ha aplegat prop de 500 persones i han assistit, a més dels tres diputats, destacats dirigents com els exconsellers Montserrat Tura i Antoni Castells, els candidats a les primàries del PSC de Barcelona Laia Bonet i Jordi Martí, els dirigents d'Avancem Jordi del Rio i Fabian Mohedano i l'exdiputat Toni Comín.

"Vull que em considereu la vostra diputada del grup parlamentari dins o fora del PSC", ha assegurat Marina Geli, mentre que Ventura ha afegit que cal "desterrar" del partit "comportament que fan avergonyir" com a socialistes.

Reconstruir un espai socialista amb vocació majoritària i compromès amb el dret a decidir ha estat el clam majoritari. Castella ha cridat a fer a partir d'aquesta trobada una "nova primavera" del socialisme català i a reconstruir un projecte que ha de ser "d'obediència estrictament catalana". Obiols fins i tot a advocat per "o canviar la direcció", és a dir, rellevar la cúpula de Pere Navarro, o "de direcció", és a dir, de rumb.

A més, tant l'eurodiputat com Tura ha insistit que només anant tots els crítics "units" aconseguiran ser "forts". "Que aquest moviment es constitueixi, avanci, s'ampliï i tingui algun dia personalitat pròpia", ha reivindicat Tura.

Bonet i Martí han fet també una dura crítica a la gestió de l'actual direcció del PSC. "No mereix la condició de direcció del socialisme a Catalunya un dirigent que ataca els sindicats", ha etzibat Martí en referència al portaveu del grup parlamentari, Maurici Lucena. Tant ell com Bonet han assegurat que les primàries de Barcelona és una de les darreres oportunitats que té el PSC per "redreçar" el seu rumb.

stats