Política 15/05/2015

Patxi López: "Coses que estan passant a Catalunya són una reproducció del que vam viure a Euskadi"

El líder del PSC, Miquel Iceta, considera un "error" desobeir la decisió de la Junta Electoral de retirar les estelades dels edificis públics

Sara González
1 min
Patxi López amb Miquel Iceta aquest divendres

Vilafranca del Penedès"Coses que estan passant a Catalunya són una reproducció del que vam viure en la seva època a Euskadi i que, afortunadament, vam vèncer", ha assegurat el secretari d'acció política del PSOE, Patxi López, des de Vilafranca Penedès, on ha acompanyat el líder del PSC, Miquel Iceta, a donar suport al candidat local. Ho ha dit amb referència a la polèmica generada arran del fet que la Junta Electoral Central hagi prohibit les estelades en els edificis públics i col·legis electorals.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

López ha precisat que en l'època del lehendakari Ibarretxe el debat a Euskadi també "era exclusivament identitari" i ha lamentat que a Catalunya hi hagi partits que "s'emboliquen amb la bandera" mentre hi ha milions de persones que ho estan passant malament com a conseqüència de la crisi. "És una falta de respecte. Les nostres banderes no es fan amb teles, sinó amb principis com el de la justícia social", ha assegurat l'exlehendakari. Davant la situació que viu Catalunya, ha afegit que els socialistes han d'encarar la campanya amb "orgull" malgrat que a hores d'ara ho estiguin passant malament.

Iceta, per la seva banda, ha considerat un "error" desobeir la resolució de la Junta Electoral –com han decidit fer consells comarcals com el de l'Alt Penedès–, però ha afirmat que qualsevol partit que no hi estigui d'acord té dret a presentar un recurs.

stats