Política 25/02/2013

El PSC es planteja votar per primera vegada diferent del PSOE al Congrés

Donaria suport a les propostes de resolució de CiU i ICV per instar el govern espanyol a negociar una consulta a Catalunya

Sara González
2 min
L'executiva del PSOE / PERE VIRGILI

BarcelonaEl primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha anunciat que el seu partit probablement votarà a favor de les propostes de resolució que CiU i ICV han presentat al Congrés per instar el govern espanyol a negociar amb els partits catalans la celebració d'una consulta a Catalunya. Si aquest vot a favor es materialitza, serà la primera vegada que el PSC votarà diferent del PSOE al Congrés.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Navarro ha admès que el seu partit “comparteix” l’enunciat de les propostes presentades i coincideix amb la consulta legal i acordada que el PSC defensa. El primer secretari ha assegurat que “per coherència” es plantegen a votar a favor, tot i que ho acabaran de decidir en les properes hores. A més, ha ditque el vot afirmatiu ha estat avalat per tota l'executiva del PSC sense excepcions.

Tot i això, el líder dels socialistes catalans ha lamentat que CiU estigui “jugant a la cerimònia de la confusió” i que al Parlament voti a favor d’una declaració de sobirania mentre que al Congrés presenta una proposta “totalment diferent” que fa referència a negociar amb el govern espanyol.

Què farà Carme Chacón?

Pere Navarro ha admès que ja hi ha hagut converses entre els grups del PSC i del PSOE al Congrés i ha afirmat que es dóna per descomptat que els 14 diputats del PSC votaran el mateix i que, per tant, Carme Chacón també hauria de donar suport al dret a decidir. El primer secretari ja va advertir fa mesos que encara que el protocol de relacions amb el PSOE no estigui aprovat, s'aplicaria 'de facto'. La votació que tindrà lloc demà a la tarda en serà el primer exemple i marcarà un punt d'inflexió en les relacions entre els dos partits.

stats