CANVI DE CICLE
Política 18/06/2014

El PSC de Terrassa reclama un referèndum sobre la independència i sobre la monarquia

Els socialistes vallesans també reclamen consultar sobre els principis i valors del model social i econòmic

Acn
1 min

TerrassaEl PSC de Terrassa presentarà una proposta de resolució al proper ple municipal per reclamar un triple referèndum que pregunti als ciutadans sobre la forma de govern d'estat, l'organització del territori i la voluntat de pertànyer-hi i els principis i valors del seu model social i econòmic. El portaveu del grup municipal socialista, Amadeu Aguado, ha afirmat que els temps han canviat i "cal que anem més enllà, la ciutadania ha de tenir veu en aquestes qüestions primordials".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els socialistes volen un referèndum "clar, transparent, lliure, previ a qualsevol procés constituent i de reforma". D'altra banda, el PSC de Terrassa també demanarà que s'estableixi un homenatge a la II República.

Els socialistes defensaran la celebració d'aquest triple referèndum, ja que consideren que els ciutadans "s'han de poder expressar lliurement i la política ha d'assolir nivell d'autèntica participació".

El portaveu ha dit que la proposta de celebrar un referèndum sobre el model d'estat "ha estat clarament liderada a Terrassa per l'alcalde, Jordi Ballart, que des que es va produir l'abdicació del rei Joan Carles I ha mostrat el seu respecte per aquesta figura institucional, però també ha reivindicat la necessitat de preguntar a la ciutadania sobre si prefereix república o monarquia".

En la seva proposta, el PSC de Terrassa valora la tasca que ha dut a terme la monarquia des de la Transició i totes les llibertats que s'han aconseguit, però defensa que la crisi econòmica, social, territorial i política que es viu "aconsella revisar en profunditat la Constitució espanyola del 1978". Per últim, el grup municipal també s'ha mostrat satisfet que el seu soci al govern de la ciutat, ICV-EUiA, també aposti per la celebració d'un referèndum per decidir el model d'estat.

stats