Política 18/07/2019

La diputada de Podem bloqueja per segon cop la investidura del PSOE a la Rioja

La diputada demanava entrar al consell de govern i els socialistes s'hi negaven

Efe
1 min
La candidata socialista a La Rioja, Concha Andreu

LogronyoLa diputada de Podem a la Rioja, Raquel Romero, ha votat en segona ocasió en contra de la investidura de la candidata socialista, Concha Andreu. El resultat de la votació, després d'una reunió prèvia que el PSOE ha abandonat al cap de 20 minuts, ha sigut el mateix que en la votació de dimarts. En total, Andreu ha rebut 16 vots a favor (els 15 del PSOE i un d'Esquerra Unida), i 17 en contra: els de Cs, el PP i el de Romero. Amb aquest resultat, si Andreu no aconsegueix una majoria en dos mesos, l'assemblea es dissoldrà automàticament i es convocaran noves eleccions.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Les dues formacions havien mantingut hores abans i sense èxit una reunió per intentar arribar a un acord, després que en la trobada que van mantenir ahir a la nit no poguessin arribar a cap consens. El PSOE va abandonar la taula després de vint minuts.

Els dos partits es mantenien en el mateix posicionament que ahir a la nit. Andreu necessita majoria simple i, per tant, li és imprescindible el vot a favor de la diputada de Podem, Raquel Moreno. Els socialistes havien ofert dues viceconselleries i una direcció general a Podem. Romerò, però, no ho accepta i insisteix en formar part del consell de govern, a la qual cosa els socialistes s'oposen.

Les tibantors entre les dues formacions a la comunitat transcorren en paral·lel a les tensions que els dos partits també mantenen a Madrid respecte a la investidura del president en funcions Pedro Sánchez, prevista per a la setmana que ve.

stats