POLÈMICA
Política 28/10/2011

El PSOE diu que les declaracions de Peces-Barba eren "una broma" que cal interpretar "en clau d'humor"

Elena Valenciano, coordinadora electoral dels socialistes, "comprèn" la "hipersensibilitat" de part del nacionalisme català

Acn
2 min

MadridLa coordinadora del comitè electoral del PSOE, Elena Valenciano, ha assegurat aquest divendres que les manifestacions de l'expresident del Congrés Gregorio Peces-Barba sobre Catalunya eren sens dubte "una broma" que cal interpretar "en clau d'humor", malgrat que ella "comprèn" en aquest cas la "hipersensibilitat d'una part del nacionalisme català i de catalans individuals" perquè "és veritat que han estat durament atacats i criticats durant moltíssim temps".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En tot cas ha destacat que "Gregorio Peces-Barba "no tenia cap intenció d'ofendre els catalans" i ha recordat que "no es pot dubtar que és una persona compromesa amb la democràcia i la pluralitat en aquest país". Elena Valenciano ha fet aquestes manifestacions en una entrevista a Radio Nacional d'Espanya després que les paraules del ponent de la Constitució hagin aixecat una onada de queixes i de respostes a Catalunya i també de reaccions arreu de l'Estat.

Preguntada per aquesta qüestió, Valenciano ha assegurat que "és evident" que Gregorio Peces-Barba estava fent una "broma". "Comprenc que en una part del nacionalisme català i fins i tot de catalans individuals hi hagi una hipersensibilitat perquè és veritat que han estat durament criticats i atacats durant moltíssim temps, això és històric", ha dit, "però estic seguríssima que Gregorio Peces-Barba no tenia cap intenció d'ofendre els catalans i les catalanes i que cal interpretar-ho en clau d'humor".

En tot cas, ha recordat que "els que s'han sentit ofesos" per les paraules de l'expresident del Congrés ja "tenen les excuses" del propi protagonista, i ha assegurat que "el que no es pot dubtar és que és una persona compromesa amb la democràcia i la pluralitat en aquest país".

En aquest sentit, ha recordat que no es pot qüestionar la vàlua democràtica del personatge perquè "defensar la democràcia i la pluralitat en aquest país avui està molt bé, però quan ho feia Peces-Barba no ho feia gairebé ningú".

stats