Política02/03/2016

El PSOE no vol saber res del PP i implora el vot de Podem: "N'hi ha prou que Iglesias no voti amb Rajoy"

El portaveu socialista sentencia que "PP i PSOE no governaran mai", mentre els socis de Ciutadans amb qui han signat l'acord insuficient busquen la complicitat del PP, que rebutja cap possibilitat de fer plegar Rajoy

M.colomer

Barcelona"Més enllà del bloc dereta-esquerra hi ha el bloc canvi-continuïtat. I en el de canvi hi poden haver 208 diputats". El portaveu del PSOE, Óscar López, ha implorat aquest dimecres a Podem que faciliti la investidura de Pedro Sánchez, ja sigui per activa –aquest mateix dimarts al vespre en la primera votació a partir de les 20 h– o per passiva –en la segona votació–: "N'hi ha prou que Pablo Iglesias no voti amb Rajoy".

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions a Catalunya Ràdio, López ha advertit que "o la gent es posa al cap" que "s'hauran de fer acords" tant sí com no, ja sigui ara o en cas que calgui repetir les eleccions, o "no hi haurà nova política". I mentre el diputat de C's al Congrés José Manuel Villegas advertia que no és possible un acord que subscriguin ells i Podem a la vegada –en això estan d'acord amb els de Pablo Iglesias–, instava el PP, també en declaracions a Catalunya Ràdio, a sumar-se al pacte amb el PSOE, perquè "les reformes no es poden fer sense ells". El socialista López, però, ja li ha respost: "El PP i el PSOE no han governat mai junts i no hi governaran mai".

Cargando
No hay anuncios

Rajoy no plegarà

Sigui com sigui, el PP no preveu sota cap concepte, per ara, fer plegar el seu candidat, Mariano Rajoy, per aplanar el terreny a un eventual gran acord amb el PSOE i C's. Ho ha afirmat el portaveu popular al Congrés, Rafael Hernando: "Que Rajoy plegui? En absolut. Ha de plegar qui va guanyar el 20-D?". Això sí, ha instat Sánchez a canviar de discurs i estratègia, que "accepti que ha perdut" i que s'obri a una gran coalició de PP, PSOE i C's. Un laberint que de moment només apunta a una sortida: unes noves eleccions.