Política 14/02/2015

El PSOE s'atribueix la "majoria social" enfront l'"immobilisme" del PP i el "nihilisme" de Podem

En un argumentari repartit als comitès electorals i als candidats, els socialistes afirmen que les reformes que necessita l'Estat "no vindran d'un PP assetjat per la corrupció" ni dels que "no tenen propostes de futur"

Efe
2 min
El candidat del PSOE a l'alcaldia de Madrid, Antonio Miguel Carmona, junt a Pedro Sánchez / EFE

MadridEl PSOE es mostra convençut que és "el partit de la majoria social a Espanya", davant "l'immobilisme i el nihilisme" que representen PP i Podem, respectivament, i que serà la primera força als comicis autonòmics i municipals del maig, perquè "està recuperant la confiança" de la gent.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Hem deixat de comptar els vots que perdem i estem comptant els vots que estem guanyant", conclou el PSOE en un document que ha enviat als comitès electorals de les federacions i als candidats com a argumentari, segons fonts socialistes recollides per Efe.

Amb el títol "Un any electoral crucial en la protecció de la classe mitjana i treballadora espanyola", el text subratlla que el PSOE és l'únic partit que pot dur a terme una "renovació profunda des de l'esquerra" i un canvi "segur i amb garanties". Ferraz demana als seus candidats que posin èmfasi en el compromís amb la classe mitjana i treballadora davant els que, des del PP, han "afavorit els més poderosos". "Votar el PSOE és garantir que la classe mitjana i treballadora que ha pagat amb la crisi no continui pagant la sortida de la crisi", s'hi afirma.

El document descarta pactar amb el PP per ser el responsable de les retallades, de "destruir el que s'ha construït entre tots" i de fer polítiques de "la dreta més extrema". Encara que no se'ls menciona directament, el PSOE no tanca la porta a arribar acords amb Podem. "Combatem també les mentides de qui, aprofitant l'angoixa i la indignació, prometen falsos paradisos i solucions miraculoses", diu el text, que acusa a aquestes formacions de "fragmentar el vot de l'esquerra i beneficiar la dreta".

Una campanya "positiva"

El PSOE assegura que farà una campanya "positiva, intensa, d'esperança i de canvi". "Oferim un canvi profund, solvent i segur. No la demolició de la democràcia constitucional que hem construït amb tant d'esforç. No una ruptura, sinó una reforma audaç", remarquen.

El partit liderat per Pedro Sánchez conclou que "socialisme és esperança" perquè les reformes que necessita Espanya "no vindran d'un govern, un PP i un president assetjats per la corrupció", ni tampoc per qui "no ofereixen més projecte" que "busquen culpables però no tenen propostes de futur", en al·lusió a Podem.

stats