DEBAT FISCAL
Política04/04/2011

ERC vol que Hisenda faci públic el número d'inspeccions per demostrar que Catalunya pateix "excés de zel fiscal"

Acusa l'Estat d'acarnissar-se amb les inspeccions a les petites i mitjanes empreses mentre les pacta amb les grans multinacionals

Redacció

BarcelonaEl líder d'ERC, Joan Puigcercós, ha assegurat que el seu grup parlamentari demanarà al Ministeri d'Hisenda que publiqui el nombre d'inspeccions fiscals que es fan a les diferents comunitats autònomes. La intenció és demostrar que Catalunya "pateix un excés de zel fiscal" que afecta principalment a les pimes. "Les grans multinacionals", especialment les situades a Madrid, "tenen equips per aturar inspeccions i pactar-les", ha assegurat Puigcercós.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons Puigcercós, a Catalunya hi ha "denúncies soterrades per por a represàlies" sobre l'excessiu zel fiscal que pateixen les pimes. Segons el líder republicà, l'Agència Tributària no fa la seva feina, perquè "no fa aflorar les bosses de frau i en canvi s'acarnissa amb els que declaren", informa l'ACN. Per Puigcercós les grans multinacionals tenen "equips" que els permeten "aturar o pactar inspeccions". "Hi ha assessors que recomanen situar l'empresa a Madrid" per evitar inspeccions, ha assegurat el líder republicà abans d'anunciar que el seu partit demanarà al Ministeri d'Hisenda que publiqui el nombre d'inspeccions que es realitzen a les diferents comunitats autònomes. Pel líder republicà les grans empreses, i sobretot les afincades a Madrid, tenen avantatges fiscals gràcies a les seves "influències polítiques" mentre que les pimes queden ofegades per l'Agència.