Política 21/11/2017

Puigdemont haurà d'acceptar l'article 155 si vol cobrar el sou d'expresident de la Generalitat

Hauria de demanar-ho al departament de Presidència, que tindria 10 dies per comunicar la petició al ministeri d'Hisenda, autoritzador del pagament

Ara
1 min
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, a Girona el 28 d’octubre, just abans de marxar cap a Brussel·les.

BarcelonaSegons una ordre del ministeri d'Hisenda, en el cas que Carles Puigdemont vulgui cobrar el sou que li tocaria com a expresident de la Generalitat hauria d'assumir i acceptar l'aplicació de l'article 155 de la Constitució, segons avança 'El Periódico', que cita aquesta informació publicada a la web del ministeri.

Actualment Puigdemont està cessat com a president i per tant no cobra cap sou. Si volgués cobrar el que li pertoca per llei com a expresident (el cobren Maragall, Montilla i Mas), hauria de fer una petició formal al departament de Presidència de la Generalitat, que llavors tindria 10 dies per informar de la petició al ministeri d'Hisenda, que, al seu torn, seria qui autoritzaria la petició.

Aquest és el sistema que tots els consellers i alts càrrecs han de passar si volen acollir-se als beneficis que preveu la llei per quan deixen el càrrec.

Els consellers Josep Rull, Jordi Turull i Joaquim Forn ja han al·legat que accepten l'aplicació del 155 per poder eludir la presó provisional.

stats