Política 07/07/2016

Puigdemont es reuneix amb la nova direcció de Súmate a Palau

Hi han assistit el president de l'entitat. José María Clavero, i altres membres de la cúpula de l'entitat que aplega castellanoparlants independentistes

O.m.
1 min
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, amb la direcció de Súmate

BarcelonaEl president de la Generalitat, Carles Puigdemont, s'ha reunit aquest dijous al matí a Palau amb la nova direcció de l'entitat Súmate, encapçalada per José María Clavero. Clavero és el successor d'Eduardo Reyes, diputat de Junts pel Sí, que va deixar la presidència poc després d'obtenir representació parlamentària. Aquesta entitat aplega castellanoparlants independentistes i ha tingut protagonisme en les grans mobilitzacions dels últims anys.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

També va tenir un paper actiu en les negociacions entre Junts pel Sí i la CUP per desencallar la legislatura, especialment quan va llançar la proposta de fer presidenta Neus Munté, ara consellera de la Presidència i a qui Artur Mas vol al seu costat per liderar el partit que surti del congrés fundacional de Convergència.

Súmate, en aquelles negociacions frenètiques, va mostrar discrepàncies amb l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), que va ser una de les entitats que estaven més implicades en les converses. De fet, les últimes cimeres –quan pràcticament ningú confiava en l'acord– es van celebrar a la seu de l'Assemblea.

stats