Política 14/02/2016

Puigdemont: "Muriel Casals és un referent ètic a seguir"

El president de la Generalitat destaca la figura de l'expresidenta d'Òmnium i fins ara diputada de Junts pel Sí: "És una de les veus i personalitats que més han contribuït a canviar la història recent del país"

M. Colomer / N. Orriols
2 min
El president Puigdemont, durant la declaració institucional de condol per la mort de Muriel Casals / CRISTINA CALDERER

Barcelona"Muriel Casals és un referent ètic a seguir. No seríem aquí [en el curs del procés sobiranista] ni hi seríem d'aquesta manera sense el seu esforç". Així s'ha expressat el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, en el missatge institucional emès per la mort de l'expresidenta d'Òmnium Cultural i fins ara diputada de Junts pel Sí. Puigdemont, que ha comparegut a les 12 del migdia a la Sala Torres Garcia del Palau de la Generalitat, ha destacat que la pèrdua de Casals significa l'adéu a una de les veus i personalitats que "més han contribuït a canviar la història recent del país".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'activista estava "cridada" a tenir un "rol fonamental" en el procés constituent i en el "projecte col·lectiu" cap a la independència, ha assegurat Puigdemont. També ha destacat el seu compromís amb la democràcia, els drets de les persones i la lluita pel bé comú.

La veu que havia de liderar la comissió del procés constituent"Lluitava pel bé comú, i per això va presidir una de les entitats cíviques i culturals més arrelades i més importants del país [Òmnium Cultural]. I per això va entrar al Parlament de Catalunya en aquesta etapa de transcendència per a la qual va treballar amb tant d'entusiasme, il·lusió i esperança", ha dit el president. "La Muriel ho vivia amb una emoció que impressionava tots els qui sabíem que érem deutors justament de la seva tenacitat determinant en els moments difícils", ha conclòs Puigdemont.

D'aquesta manera, el cap de l'executiu català ha expressat el seu condol i el del Govern a la família, companys d'activisme i partit. La pèrdua de Casals ha provocat una allau de reaccions a les xarxes socials, on companys de files i destacades figures del sobiranisme polític i civil han expressat el seu condol per la mort de la fins ara diputada.

Casals ha mort aquest matinada a l'Hospital Clínic de Barcelona, després de quinze dies hospitalitzada com a conseqüència d'un atropellament per una bicicleta.

stats