Política 25/07/2014

Pujol demana perdó per haver tingut fins ara diners sense regularitzar a l'estranger

Es disculpa amb "molt de dolor" i es mostra disposar a comparèixer davant la justícia pels fons de l'herència del seu pare que ha gestionat un dels seus fills

Ara
2 min
Jordi Pujol a Girona

BarcelonaL'expresident de la Generalitat Jordi Pujol ha admès aquest divendres que, tal com havien anat publicant alguns diaris espanyols en els darrers mesos, la seva família té diners sense regularitzar a l'estranger. Concretament hi havia acusacions de moviments de diners ens els darrers anys a Andorra i a Suïssa per part de la seva esposa, Marta Ferrusola, i dels seus fills, sobre tot el més gran, Jordi Pujol Ferrusola, a qui la seva examant, M. Victòria Álvarez, ja va acusar de moure diner negre.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En un comunicat personal enviat pels seus advocats que CDC fa setmanes que esperava, Pujol explica que l'any 1980, uns mesos abans d'arribar a la presidència de la Generalitat, va rebre una herència del seu pare, Florenci. Tenia uns diners "ubicats a l'estranger i diferents dels compresos al seu testament" que reservava per al mateix Pujol, els seus fills i la seva esposa, Marta. Pujol diu que, per la seva posició política, se'n va desentendre "i va encarregar la gestió i regularització a una persona de la màxima confiança". Els set fills de Pujol eren menors, i quan van ser majors d'edat l'herència de Florenci Pujol va passar a ser administrada per un dels seus fills (segurament Jordi), però en els anys posteriors admet que "mai es va trobar el moment adient per regularitzar l'herència".

Una regularització que s'hauria fet, segons l'expresident, "en els darrers dies", amb les conseqüències legals oportunes fruit de l'amnistia fiscal del 2012. Pujol admet que, de tot plegat, ell n'és "l'únic responsable", i per això manifesta el seu "compromís absolut de comparèixer davant les autoritats tributàries o, si s'escau, davant les instàncies judicials". L'expresident ho exposa amb "molt de dolor" davant tots els que es puguin "sentir defraudats". Demana "perdó" i que sàpiguen "destriar les falles d'una persona".

stats