Política04/12/2012

Jordi Pujol crida a la "resistència" per impedir "l'esborrament" de Catalunya

L'expresident demana una "reacció patriòtica" enfront de l'ofensiva estatal per "residualitzar" la identitat catalana

Ara

BarcelonaL'expresident de la Generalitat Jordi Pujol ha fet aquest dimarts una crida a la "resistència" davant l'ofensiva estatal que busca un "accelerat i implacable esborrament" de Catalunya. En l'editorial del butlletí del Centre d'Estudis Jordi Pujol hi denuncia un "atac amb tota l'amplitud del front" contra la "viabilitat de Catalunya com a país". A més de "l'asfíxia financera", Catalunya viu, al seu parer, constants invasions competencials i un "atac a fons contra la llengua" que pretén rebaixar el català a la categoria d'idioma "no essencial" amb l'objectiu de "dificultar la integració de la immigració".

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Tot això, utilitzant tota mena de mitjans. Amb una radicalitat total. Amb clara voluntat de destrucció", ha afirmat. Per Pujol, les eleccions del 25-N són una "resposta ferma", tot i que la davallada de CiU permet "un intent d'introduir confusió i inestabilitat en la política catalana". A partir d'ara, ha subratllat, cal una "reacció patriòtica". "Cal que a Catalunya hi hagi una consigna de mobilització moral. Tornem a necessitar aquella mentalitat del 'no serem moguts', de l'esperit de resistència contra l'abús i contra la voluntat d'anar-nos residualitzant. Cal un esperit de barreja de fortalesa i esperança".

Cargando
No hay anuncios

Segons Pujol, "tornem als temps de resistència perquè contra nosaltres s'ha tornat a desvetllar l'esperit hostil que vol la nostra residualització, el nostre gradual però accelerat i implacable esborrament". "Cadascú en el seu lloc i fent-ho bé", conclou.