Política 07/08/2014

Pujol trenca el silenci i diu que encara no ha decidit si compareixerà al Parlament

L'expresident surt de l'aïllament després de la seva confessió i parla davant els mitjans que en buscaven el rastre a Queralbs. Reitera que es posa a disposició de les autoritats tributàries i judicials

Ara
2 min
L'expresident Pujol, fotografiat aquest dijous a Queralbs / EFE

BarcelonaL'expresident de la Generalitat Jordi Pujol ha trencat aquest dijous el seu silenci i ha fet les primeres declaracions des que va confessar que ha ocultat una herència a l'estranger durant 34 anys. "Estic a disposició de les instàncies jurídiques i tributàries", ha afirmat des de Queralbs en una atenció als periodistes davant la casa de Queralbs. L'expresident de la Generalitat també ha assegurat que encara no ha decidit si compareixerà al Parlament, com li reclamen tots els partits, excepte CiU. "Encara no ho he decidit, això. Fins al setembre, ja es veurà", ha respost.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'expresident Pujol també s'ha remès al seu comunicat de confessió: "Aquest comunicat explica el que ha d'explicar i diu que no cal dir que estic a disposició si em volen cridar des d'una instància jurídica i tributària". Ha afirmat que està tranquil, que dedica el temps a llegir i a la família, i que evita els diaris.

Des del comunicat del 25 de juliol, en què revelava haver ocultat una herència milionària del seu pare a l'estranger, Pujol s'havia aïllat al Pirineu, refugiant-se primer en cases d'alguns dels seus fills a La Tor de Querol i Bolvir i, després, a la seva casa d'estiueig, a Queralbs, al Ripollès.

La primera declaració

Jordi Pujol s'ha refugiat amb la seva dona, Marta Ferrusola, a la casa de Queralbs, on el matrimoni acostuma a passar part de les vacances, i aquest matí un equip de Mediaset l'ha gravat mentre sortia a passejar pel poble i a fer un cafè. És la primera aparició pública de l'expresident des que fa dues setmanes va confessar en un comunicat que ha mantingut una herència oculta a l'estranger durant 34 anys. No ha volgut fer declaracions. Assetjat per l'equip de Cuatro davant la tanca del jardí de casa, Pujol s'ha limitat a dir diverses vegades que no diria res. "No faré declaracions, no insisteixi", anava dient. Només ha dit que es trobava bé quan l'hi han preguntat. "Bé, però no faig declaracions". Tot i la seva negativa inicial, ha acabat parlant amb els mitjans.

Al final del passeig, quan sortia del cafè del poble, on ha parlat amb alguns veïns, l'expresident ha fet broma amb un dels periodistes quan li ha dit si sabria trobar el camí. Ja de retorn, Pujol s'ha entrebancat pujant les escales de casa, tal com s'ha pogut veure al final del vídeo de Cuatro.

Cuatro va gravar l'arribada del matrimoni dimecres a la nit. Aquest matí, el fotògraf d''El País' Pere Duran l'ha fotografiat al jardí de casa i la càmera de Mediaset l'ha seguit pel poble.

Fins ahir, l'expresident s'havia aïllat a la casa del seu fill Josep Pujol a la Tor de Querol, a l'Alta Cerdanya, a la Catalunya Nord.

stats