CRISI AL PXC
Política 10/02/2014

Josep Anglada, expulsat també del grup municipal de PxC a Vic

El regidors de la formació xenòfoba s'alineen amb la cúpula del partit i, per tant, Anglada deixarà de ser cap de l'oposició de la capital osonenca

Ara
1 min
Les set vides d'Anglada: racisme sense càstig

BarcelonaEls regidors de Plataforma per Catalunya (PxC) a Vic han acordat, per majoria, expulsar Josep Anglada del grup municipal que fins ara liderava, segons han anunciat en un comunicat. Els edils argumenten la decisió, formalitzada aquest matí a la secretaria de l'ajuntament, per "la negativa d'Anglada a sotmetre's a la disciplina del partit, desafiar públicament les decisions del Consell Executiu i apropiar-se del càrrec de president un cop rellevat de la presidència".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Amb aquesta mesura, que es farà efectiva en la propera sessió plenària, el fundador i fins dissabte president de PxC deixaria de formar part del grup municipal d'aquest partit i, per tant, cap de l'oposició del consistori de Vic. Tot i això, podria mantenir l'acta de regidor. Per tot això, el grup municipal de Plataforma per Catalunya ha sol·licitat la convocatòria d'un ple extraordinari de caràcter urgent, la data i l'hora del qual es confirmaran aquest dilluns al vespre.

D'aquesta manera, els companys del grup municipal que liderava Anglada se situen del costat de la nova direcció de PxC que dissabte va decidir cessar-lo com a president del partit. Malgrat tot, el líder xenòfob ha anunciat que no acata la decisió i que intentarà recuperar el càrrec. No comptarà, però, amb el suport dels regidors de PxC a Vic.

stats