"Colau i Maragall són la mateixa cosa": set vegades en què Valls va demanar el vot contra l'alcaldessa

L'alcaldable amb el suport de Cs s'ha presentat durant tota la campanya com la garantia contra els pactes amb "el populisme i l'independentisme"

Manuel Valls va fer una campanya especialment centrada en les crítiques a l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i a Ernest Maragall (ERC), els quals titllava de "populistes i independentistes". De fet, el candidat de Barcelona pel Canvi-Ciutadans va arribar a afirmar que, en tant que candidats "sobiranistes", tant un com l'altre eren "la mateixa cosa". No obstant això, aquest dimecres ha fet un pas endavant per evitar que el candidat republicà governi a l'Ajuntament de Barcelona i, per tant, ha estès la mà a Colau. Repassem set moments de la campanya en què Valls va ser crític amb la candidata de Barcelona en Comú. 

1. "Colau i Maragall són la mateixa cosa". En un esmorzar informatiu amb 'El Periódico', Valls va afirmar que el problema de Barcelona "no és Vox", sinó el "separatisme". A més, va considerar que Colau i Maragall eren "la mateixa cosa". 

2. "Voleu fer fora Colau? Voteu Valls". El candidat va acusar el seu principal adversari a les enquestes, el socialista Jaume Collboni, de pretendre pactar amb Ada Colau després de les eleccions. En canvi, va treure pit de ser l'únic candidat que no s'aliaria amb ella. "Ho teniu clar, oi? Voleu fer fora Colau? Voteu Valls", va sentenciar.

3. Insistint en desmarcar-se de Collboni, Valls va advertir els votants que no faria "alcaldessa Ada Colau". En una roda de premsa, el candidat va insistir:  "Jo no pactaré mai amb el populisme d'Ada Colau, perquè és un fracàs".

4. "Votar Collboni és votar Colau, perquè ja van governar junts més d'un any", va afirmar en un vídeo gravat en el mateix acte campanya: "Som l'únic vot útil per a Barcelona", va recalcar, i va demanar el vot de "tots els que volen fer fora Colau". 

5. Durant el cara a cara que Valls va mantenir amb Colau al programa 'Salvados' a La Sexta, Valls va acusar l'alcaldessa d'haver fet una gestió de la ciutat que va ser "un fracàs". 

6. "Collboni, si pot, pactarà amb Colau". Així s'expressava al programa 'Espejo público', en què va afegir que "el senyor Pedro Sánchez" donaria aquesta ordre al líder socialista a Barcelona.

7. "Represento l'únic canvi sense ambigüitat i sense cap possible pacte amb el populisme de la senyora Colau i el separatisme del senyor Maragall", va dir durant el debat de TV3.