Política 05/04/2019

El policia que volia desgastar Podem amb informació de Veneçuela va dir que li era igual si el document era fals

L'exministre veneçolà Isea tenia dubtes sobre la veracitat del pagament al partit d'Iglesias

G.a.
1 min
El líder de Podem, Pablo Iglesias, ahir sortint de l’Audiència Nacional.

MadridEl degoteig d'informacions sobre el desgast a Podem de la 'policia patriòtica' d'Interior mostra avui que al comissari que intentava convèncer l'exministre de Finances veneçolà Rafael Isea no l'importava si el document que mostrava pagaments del règim de Chávez a Maduro era veraç. "A nosaltres això ens és igual, si el document és bo o dolent, si això o allò", va respondre l'inspector en cap de la policia José Ángel Fuentes Gago davant els dubtes del dissident veneçolà sobre la veracitat del full de pagament, segons ha publicat aquest divendres el portal Moncloa.com amb àudios de la conversa.

El d'avui és el tercer episodi llançat pel portal. Dimecres va desvetllar les converses en les quals el policia oferia identitats falses a l'exministre a canvi d'aquest document i dijous l'inspector demanava ajuda explícita per frenar Podem de cara a les eleccions generals del 2016, any en el qual van tenir lloc les converses.

L'exministre veneçolà, que es va convertir en dissident després d'abandonar el ministeri de Finances de Chávez, va confirmar ahir en una entrevista amb La Sexta la veracitat de les converses publicades. Gago, en canvi, va negar en sis ocasions a la comissió del Congrés haver participat en els informes contra Podem.

stats