Política 17/09/2015

Querella contra el president de Societat Civil per amenaces

Marc Colomer
2 min
El president de Societat Civil Catalana, Josep Ramon Bosch, en una imatge d’arxiu.

BarcelonaA la plataforma espanyolista Societat Civil Catalana se li obre un nou front. El col·lectiu Drets -format per juristes i advocats contra la catalanofòbia- ha presentat una querella en nom de l’actor Toni Albà contra el president de l’entitat unionista, Josep Ramon Bosch. Ho ha fet després de recollir nombrosos indicis, segons afirma, que mostrarien “amb quasi total seguretat” que Bosch s’ha dedicat a insultar i amenaçar des d’un perfil anònim al Facebook -el de Fèlix de Sant Serni de Tavèrnoles- personatges públics vinculats a l’independentisme, contra els quals mostra un “intens sentiment d’odi”. Se l’acusa d’un delicte de calúmnies, injúries i amenaces tipificats en diversos delictes del Codi Penal.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

“El presumpte autor dels delictes s’ha intentat ocultar darrere de l’anonimat que confereixen les xarxes socials, utilitzant el pseudònim Fèlix de Sant Serni, per publicar missatges constitutius de calúmnies, injúries i amenaces”, relata la querella, que segueix: “Després d’una llarga investigació, aquesta part ha pogut identificar la persona física que s’amaga darrere el pseudònim Fèlix de Sant Serni, i n’ha resultat que la seva identitat coincideix (amb quasi total seguretat) amb la del senyor Josep Ramon Bosch Codina”, president de Societat Civil Catalana i també impulsor de l’entitat vinculada a l’extrema dreta Somatemps”.

Empara a accions delictives

A més d’Albà han sigut objecte de les seves amenaces i insults personatges com Artur Mas, Pilar Rahola, Hilari Raguer, Santi Vidal, David Fernàndez i Arcadi Oliveres, entre altres. “Estaràs en el punt de mira, prepara’t, senyora Pepis”, advertia a Pilar Rahola. “I si cremem Montserrat amb el senyor Raguer a dins?”, va etzibar al monjo de Montserrat Hilari Raguer. De Toni Albà, a qui titlla de “fill de puta”, en va fer públics l’adreça, el telèfon i altres dades personals i animava la gent a “dir alguna cosa a aquest vailet”.

Des del perfil denunciat, que poc després de publicar-se la notícia va ser desactivat, s’ha promogut també el boicot a empreses catalanes i s’han celebrat accions com el robatori de material de campanya independentista, perpetrats per grups anònims espanyolistes. Segons Drets, des d’aquest mateix perfil l’autor “fins i tot ha anunciat delictes poques hores abans que es materialitzessin”. “El fet que exposi els seus actes consumats de violència agreuja encara més les amenaces que llançava contra diverses personalitats catalanes”, alerta Drets.

Segons l’entitat que combat la catalanofòbia, el perfil està associat al número de telèfon de Josep Ramon Bosch, reprodueix posts “redactats de manera idèntica” al seu perfil personal oficial “amb molt pocs segons de diferència” i s’ha identificat que el perfil va ser obert des d’un ordinador de Santpedor, on viu el president de Societat Civil Catalana.

stats