Política 06/10/2014

Brugué: "Ens estaríem fent més mal que bé si tirem endavant la consulta en aquestes condicions"

El catedràtic que ha dimitit de la comissió de control lamenta la manca de neutralitat de la Generalitat

Ara
1 min

Barcelona"Em sembla que ens estaríem fent més mal que bé si tirem endavant la consulta en aquestes condicions". Aquest és l'argument que ha donat Joaquim Brugué, catedràtic de ciència política proposat per ICV-EUiA per formar part de la Comissió de Control de la consulta, per justificar la seva renúncia a formar part d'aquest òrgan.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions a RAC1, el catedràtic ha argumentat que va prendre la decisió de plegar fa un parell de dies. D'entrada, considera que l'informe que van emetre els serveis jurídics del Parlament no ha estat tingut en compte des del moment en què el president Artur Mas va decidir signar el decret perquè la Comissió de Control entrés en funcionament. Per una altra banda, l'acte que es va celebrar dissabte amb més de 800 alcaldes que van expressar al president de la Generalitat el seu suport per celebrar la consulta del 9-N demostra que "des de la institució que es crida a votar es diu també què s'ha de votar".

"Tinc indicis i sospites que estem fent una certa escenificació i maniobra per acabar fent una cosa diferent a la consulta", ha advertit Brugué, que ha insistit que no es donen prou "garanties democràtiques" per celebrar el 9-N i que sigui reconegut internacionalment. Segons ell, els temps "són molt justos", hi ha problemes amb els funcionaris i la campanya i amb "la neutralitat de les institucions".

stats