Política 19/08/2016

Rabell defensa que el referèndum no sigui un escull per forjar un govern progressista a Espanya

El president de CSQP proposa que s'obrin "possibilitats transitòries"

Ara
1 min
Rabell, durant l'entrevista a TV3.

BarcelonaEl president de Catalunya Sí que es Pot al Parlament, Lluís Rabell, considera prioritari forjar un govern progressista a Espanya si el PSOE pren la iniciativa. L'acord, assegura, es podria fer malgrat la discrepància en la qüestió del referèndum, que caldria superar, ha dit, "obrint possibilitats transitòries" a mitjà termini.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista a TV3, Rabell ha considerat que un govern encapçalat pel PSOE tindria un tarannà "més dialogant" que no pas el del PP. "El tema del referèndum es podria veure ens quins temps s'organitza i es discuteix mentre s'introdueixen elements que rebaixin el conflicte territorial", ha afirmat el líder de la confluència d'esquerres.

Rabell ha defensat que no es tracta de cap renúncia, sinó que en cas que s'obrin "escenaris més dialogants" tothom haurà de "moure fitxa sense renunciar al seu horitzó" per desllorigar la situació. Com a exemple ha posat la proposta del PDC de crear una comissió parlamentària per debatre l'encaix de Catalunya a Espanya.

Tot i això, Rabell ha admès que té "l'amarga consciència de la dificultat" de la proposta de govern d'esquerres que voldria, especialment per la pressió a la qual està sotmès el PSOE i Pedro Sánchez en particular. "L'escenari d'un govern del PSOE condicionat per altres forces seria més favorable a les aspiracions catalanes", ha sentenciat.

stats