Política 19/01/2016

Rabell: "No som insensibles al tarannà de canvi que anuncia el nou Govern"

El líder de Catalunya Sí que es Pot obre la porta a recolzar els pressupostos si inclouen prou mesures socials

G.pruna
2 min
Lluís Rabell, durant el discurs al Parlament / MANOLO GARCÍA

BarcelonaEl cap de llista de Catalunya Sí que es Pot, Lluís Rabell, fa una setmana estava recollint els papers del seu despatx convençut que la legislatura moriria abans de començar,però ara observa amb prudència i un cert optimisme el nou escenari i la composició del nou Govern, ja que, "tot i que segueix presidit per un home de CDC", suposa un canvi respecte a la legislatura anterior: "No som insensibles al caràcter que prenen algunes conselleries, qui les ocupa i el tarannà de canvi i gir social que, si més no, anuncien.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista a Catalunya Ràdio, ha confiat que s'obri una nova etapa, però ha remarcat que vigilaran que aquest canvi que apunten els nous noms s'acabi produint. El líder de Catalunya Sí que es Pot ha admès fins i tot que d'entrada no descarta recolzar els nous pressupostos si inclouen prou mesures socials i suposen un canvi amb les polítiques aplicades fins ara, tot i que ha remarcat que comencen "amb un sentit crític".

Rabell ha remarcat a més que la Generalitat no es pot moure en els marges de dèficit que ha marcat fins ara el ministre d'Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, i que caldrà prioritzar mesures d'urgència per apaivagar situacions extremes de pobresa i desigualtat. També s'ha referit a la notícia avançada per l'ARA sobre que la Generalitat s'hagi retirat d'alguns processos judicials contra activistes, i ha lamentat que el Govern no hagués estat acusació particular del cas Nóos.

Després que JxSí i la CUP hagin accedit a que la comissió parlamentària del procés constituent sigui d'estudi i no legislativa per sumar-hi Catalunya Sí que es Pot i esquivar impugnacions per part de l'Estat, Rabell ha reivindicat que cal ser capaços d'entrar en la lògica de com ha de ser el nou país deixant al marge la relació que aquest vulgui tenir amb Espanya -si independent, federal o confederal-.

Oferta d'autogovern "potent"

Rabell, que ha confiat que En Comú Podem tingui veu pròpia al Congrés, ha subratllat la necessitat de celebrar un referèndum a Catalunya, i ha opinat que, de la mà d'un govern espanyol de Podem, quan arribi aquesta votació no es dirimirà entre la independència o la situació actual, sinó que hi haurà una "oferta d'autogovern potent" que no ha concretat però que reconeixeria Catalunya com una realitat nacional i un subjecte polític.

stats