Política 08/10/2016

Rabell reconeix un acostament a JxSí però manté el rebuig al RUI

"La unilateralitat no és un camí transitable"

Acn
2 min
Lluís Rabell

BarcelonaEl president de Catalunya Sí que es Pot (CSQP), Lluís Rabell, ha reconegut aquest dissabte un acostament a Junts pel Sí –explicitat amb l'abstenció fa dos dies a la resolució de JxSí i la CUP al Parlament sobre el referèndum– però ha mantingut el rebuig al RUI. "La unilateralitat no és un camí transitable. Si és complicat el camí per a l'obtenció d'un referèndum, un full de ruta unilateral encara ho és més", ha assenyalat Rabell als micròfons del 'Via lliure' de RAC1. "La formulació d'un referèndum unilateral el problema que té, a banda que gira l'esquena a l'Estat, és que no genera les condicions per garantir una participació massiva de la ciutadania", ha continuat el president de CSQP. Segons ell, van prendre la decisió d'abstenir-se en la proposta de referèndum unilateral "per facilitar un acostament i no tancar portes". "La gestualitat és important", ha puntualitzat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"A partir del moment en què Puigdemont va recuperar la idea de referèndum pactat, la proposta ens va complaure", ha confirmat el líder de CSQP al Parlament. "I tampoc volíem votar taxativament en contra d'un full de ruta que no creiem que sigui transitable, atès que la nostra proposta també és difícil d'aconseguir. Anem pas a pas", ha reflexionat en veu alta un Rabell convençut que "el referèndum arribarà tard o d'hora". "Ningú podrà governar Espanya sense donar resposta al desafiament democràtic de Catalunya", ha insistit, tot i reconèixer que tot serà més complicat amb un govern del PP.

El president de Catalunya Sí que es Pot també ha aprofitat l'entrevista per carregar contra la llei de transitorietat jurídica. "No li veiem ni cap ni peus. Ni possibilitat que això vagi enlloc", ha assenyalat Rabell. "Si no hi ha una correlació de forces capaç d'imposar un referèndum, encara menys hi ha una correlació de forces per imposar el reconeixement d'una nova legalitat", ha precisat. "Sobre el paper tot és possible, però aquesta legalitat no tindrà cap força coercitiva ni cap reconeixement per imposar-se", ha conclòs.

stats