Política 29/09/2016

Rabell, sobre el referèndum: "És hora de teixir una estratègia sobiranista guanyadora"

El president de Catalunya Sí Que es Pot abraça l'opció de la consulta consensuada però adverteix que "no té data de caducitat"

Jordi Mumbrú
2 min

BarcelonaEl to del president de Catalunya Sí Que es Pot, Lluís Rabell, ha trencat la tendència que portaven els partits de l'oposició durant el segon dia de la qüestió de confiança del president Carles Puigdemont. Rabell ha deixat clar que el seu grup mantindrà "l'oposició d'esquerres" al govern de Junts pel Sí i ha anunciat el vot negatiu a la qüestió de confiança, però ha celebrat que el president recuperés ahir la idea del referèndum consensuat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"És hora de teixir una estratègia sobiranista", ha dit Rabell, i ha afegit: "Si creiem que aquesta és la millor sortida del conflicte hem de treballar seriosament", i ha emplaçat el president a convertir aquesta opció "en una demanda eixordadora" on se sumin sindicats, món cultural... En aquest sentit Rabell ha demanat als independentistes que defensin aquesta via, ja que "les coses canvien aconseguint la correlació de forces, si no, la independència és inversemblant". Rabell ha pronosticat que fins i tot els partits que defensen una reforma constitucional s'hi podrien sumar, en referència al PSOE, i ha assegurat que si Pedro Sánchez fos president del govern espanyol "s'atendrien més les reivindicacions catalanes". En aquest sentit, ha afirmat: "Ningú no podrà governar Espanya sense donar resposta al repte que planteja Catalunya".

Això sí, Rabell ha advertit que "fixar una data fixa" per celebrar aquesta consulta pot acabar "desvirtuant l'objectiu". Des del seu punt de vista, el referèndum "no té data de caducitat".

El president Carles Puigdemont ha començat la seva resposta agraint a Rabell el to de la seva intervenció i ha acceptat la invitació de convertir el referèndum "en una estratègia compartida". "Com més acreditada estigui, més força tindrà davant aquells que l'han d'escoltar. M'hi comprometo", ha dit. Tot i així, ha advertit: "Però quan comprovem que malgrat això no passa res i que ningú no escolta aquest país a l'altra banda, hem de pensar què farem".

stats