Política 25/06/2015

Set barons del PP aconsellen Rajoy que convoqui les eleccions estatals el 27-S, segons 'El País'

Entre els dirigents hi ha la presidenta del partit a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, i la de Madrid, Esperanza Aguirre. La demanda també arriba de l'empresariat

Ara
1 min
El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, durant la declaració institucional sobre Catalunya i el 9-N / EFE

BarcelonaDiversos barons del PP, entre els quals hi ha la presidenta del partit a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, creuen que el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, hauria d'estudiar un possible avançament electoral que coincidís amb el 27-S, segons publica aquest dijous El País. De la llista de barons també destaca la líder de la formació a Madrid, Esperanza Aguirre. Aquests dirigents, als quals se sumarien alguns empresaris, creuen que frenaria el procés sobiranista perquè obligaria el president de la Generalitat, Artur Mas, a endarrerir la convocatòria del setembre.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rajoy, però, ha manifestat reiterades vegades que no vol cap avançament electoral i que vol esgotar la legislatura i fins i tot aprovar els pressupostos del 2016.

A més de frenar el procés sobiranista, els dirigents populars i els empresaris veuen dos altres motius per l'avançament: que la legislatura ja estarà pràcticament esgotada i el fet que al setembre hi haurien les dades d'atur més baix. Després tornarien a augmentar perquè s'acabarien moltes contractacions temporals d'estiu.

stats