Política 10/09/2014

Rajoy: "Si no volen problemes als mercats, no convoquin un referèndum il·legal"

El president espanyol respon a CiU que "amenaçar d'incomplir la llei o fer una DUI" és el que genera problemes polítics i dificultats als mercats

Mariona Ferrer I Fornells
1 min
El president espanyol, Mariano Rajoy, a la sessió de control del Congrés aquest dimecres. EFE

MadridEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha advertit aquest dimecres a CiU que el que genera problemes polítics i dificultats als mercats "és que hi hagi governants que amenacin d'incomplir la llei o que amenacin fins i tot amb una declaració unilateral d'independència".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rajoy ha respost a una pregunta del portaveu adjunt de CiU al Congrés Josep Sánchez Llibre a la sessió de control. El diputat d'Unió li ha advertit que el veto al 9-N portarà desconfiança econòmica i inestabilitat als mercats, amb conseqüències com l'increment de la prima de risc, tal com s'ha notat amb el resultat dels últims sondejos a Escòcia. "Davant aquestes possibilitats, no entenem una resposta política amb actituds incomprensibles com la del senyor Montoro a Barcelona", ha dit el diputat.

El president espanyol li ha respost, entre aplaudiments, que la voluntat del govern central "no és polemitzar" amb el grup parlamentari, però que no pot "compartir res del que diu".

"Si volen que no hi hagi problemes, el que han de fer és dir: no convocarem un referèndum il·legal. I ja veurà vostè quan llavors no hi ha cap problema a cap mercat", ha afegit després de recordar que Catalunya és el gran motor de la recuperació a Espanya i que el govern espanyol està contribuint a crear llocs de treball de qualitat tant per als catalans com per a la resta d'espanyols.

stats